Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
leo1 - напреднал
За всички имащи самочувствие на пкорифеи пояснявам, че заводът в Перущица е на Шнайдер. А Schrack произвеждат в Австрия и Германия. Имат само един вид палец - синия.. Т.е. не делят клиентите не важни (черен палец) и неважни (оранжев палец). Миналата седмица си взех АП 10А/6кА - 4,50 с ДДС. Какво повече искате.
Е все пак по - добре "оранжев палец" :-D от колкото Китай, но всеки разбира живота както си иска.

Прикачен файл

f_bm015xxxxx_gr_01_at_li_o.jpg
f_bm015xxxxx_gr_01_at_li_o.jpg (104.51 KиБ) Видяна 5056 пъти
Милен - майстор
Аха грешно сме се разбрали :lol: аз те разбрах че Schrack са в Перущица което силно ме зачуди. Между другото завода от Перущица Шнайдер май го преместиха в Пловдив :? ама се тая.

И к'во значение има боята на палеца не мога да разбера, аз им гледам параметрите и хич не ме интересува цвета. За едно приложение е достатъчен прекъсвач с едни параметри за друго е необходим такъв с други параметри. АВВ също имат евтина битова серия ама иди и обикаляй по дистрибутори.
bgtok - специалист
От години монтирам само продуктите на General Electric Power Controls от В и В изоматик
Никакви забележки . Изображение
blv - специалист
Според мен по-важното е какъв тип предпазител ти трябва-крива В,С,D; ток на к.с.-6кА,20кА,50кА, според мястото му в схемата. Добрата селективност с апаратура примерно CHINT (на китаиците) е по-добре от поставени кой как доиде на Мюлер или шнайдер. Една от предпоставките за добра селективност е цялата апаратура в таблото да е от един пройзводител. Аз лично предпочитам Шнайдер (Френските) С60N. Друго което съм забелязал е, че таблото се пали най-често от хлабави връзки и по-рядко от забравена профилактика, а най-рядко от несработил предпазител. Правилният подбор и монтаж са 95% гарант за дълъг живот на таблото-Така мисля аз.
bgtok - специалист
Така е . Изображение

А General Electric имат и 4,5 кА на много добра цена.
leo1 - напреднал
bgtok написа:
Така е . Изображение

А General Electric имат и 4,5 кА на много добра цена.
Прав си. SCHRACK имат на склад (в София) и крива В.
Gadnyara - специалист
.........
Последна промяна от Gadnyara на нед фев 07, 2010 5:36 pm, променено общо 2 пъти.
Gadnyara - специалист
leo1 написа:
За всички имащи самочувствие на пкорифеи пояснявам, че заводът в Перущица е на Шнайдер. А Schrack произвеждат в Австрия и Германия. Имат само един вид палец - синия.. Т.е. не делят клиентите не важни (черен палец) и неважни (оранжев палец). Миналата седмица си взех АП 10А/6кА - 4,50 с ДДС. Какво повече искате.
Е все пак по - добре "оранжев палец" :-D от колкото Китай, но всеки разбира живота както си иска.
1. Производството на "Неважния" оранжев палец за 2009-та дава брак 30/1 000 000 полюса. Който е запознат с промишлено производство може да си представи нивото на изходящия контрол.
2. Различните палци не са според клиента, а индикират различни серии - C60ХХ и C120ХХ (съответно оранжев и черен палец)! Доскоро в БГ се произвеждаше само C60 до 63А (от 1/2 година внедряват нова моделна серия). Разликите м/у сериите лесно се открива - има каталози на български език в нета. Hint: ток на късо.
3. Заводът се намира в Радиново, близо до Пловдив от пролетта на 2007-ма. Перущица е малко по-далеч на Запад....

Добре е да се помнят легендите, но нека са в съответния раздел.... за легенди.
Всеки има право да се заблуждава както си иска!

Моето мнение за /всякакви/ ел. табла е: Марката се избира според разнообразието на апаратура по проект - условието е да може да се комплектова с една марка... За разпределителни табла до 50kW предпочитам Moeller или Legrand - основно предимство е възможността за едновремено захващане на проводници и гребени (в отделни гнезда)!
moimoimoi - майстор
за мен има само 2 марки Siemens и General Electric

като в General Electric съм успявал да натъпча 50 квадрата многожилен проводник

а има марки в който трудно може да сложий и 25 квадрата в клемите
за мерлин герин незнам дали сте забелязали ама след престой над 1 година в табло и после чопчето за монтаж на дин-шината се чупи :lol:
Милен - майстор
Какво толкова имате против оранжевите палци на тия французи, за толкова пари толкова ти дават. Щом пише че отговаря на стандарта значи е добре, макар че въпросния стандарт е направен така че да са добре производителите. Изисква се да сработи 3 (три) пъти при номинални параметри.

Ето един черен палец, който не отговаря на нищо, щото няма нищо в него :lol: :lol: :lol:

http://www.gtectraining.co.uk/more_info ... ent_id=121

Все пак има ключ, можеше и него да икономисат - директно проводник между клемите :lol:

Тема "Moeller или Merlin Gerin ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: