Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
alsted - майстор
Не каза на празен ход /само зарядното/ какво напрежение изкарва.
Темата е разисквана и на други места в сайта, но и теста "напрежение при старт" не е лошо да се включи, макар че в повечето случаи почне ли да няма ток при палене, нещата отиват на нов акумулатор. Все пак ако караш като мен почти само на къси разтояния, с тези постоянно запалени фарове+парно+чистачки+как без музика+още не знам какво си...профилактичното дозареждане по 1-2-3 часа без особено замисляне си е просто решение :wink:
ditronix - специалист
Ако си мерил 12,2V при включен стартер-остави акумулатора и се заеми със стартера!При нов,зареден акумулатор и изправен стартер при тези ниски температури е нормално в момента на стартиране напрежението да падне до 11V.Няма как да искаш голям заряден ток при зареден акумулатор,както подозирам е при теб!направи нещо много просто:Спри колата срещу стена или в гаража,пусни си фаровете и стартирай.Ако ти е слаб акумулатора фаровете почти ще угаснат,но ако си светят без промяна а стартерът ти не ще да завърти-не закачай акумулатора!Ключът от бараката не е в него! :-D
докера - специалист
gunoff написа:
При заряд достигна 15.2 V, а при разкачено зарядно 13.6 V. Сега се прибирам и замерих пак - 12.8 V. Знам, че е нормално да падне малко.
Оставям го така. Сега времето ще покаже колко ще издържи.
Благодаря на всички за мненията !
При кой заряд показва 15,2V ? От зарядното или от алтернатора ?
Доколкото разбирам е напрежението при зареждане със зарядното , но ако е от втория , ВЕДНАГА сменяй реле-регулатора :wink:

При зареждане със зарядно устройство , проверката на напрежението се прави известно време след приключване на заряда , когато акумулатора вече се е " успокоил" :wink:
Направи проба , както ти е обяснил ditronix , като мериш едновременно и напрежението - ако при стартиране то падне значително /на 10,5 V и надолу / - акумулатора е взел-дал и ще трябва да се сменя :wink:

Тема "Въпрос за зарядно за акумулатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: