Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
The_FAN - специалист
Така си го нарисувах и аз :)

Точно го направих и щях да питам дали е така - в единия ключ 2 фази в другия два извода от лампите и между ключовете - 4 кабела за връзка.

Ще го бъде май :)

Благодаря ви още един път за отделеното време :)

Остава въпросителната кое ще е фазата от трите кабела тъй като строителя още не е пуснал ток по апартаментите, но този проблем ще го реша от разклонителната кутия, когато дойде тока :)
alsted - майстор
Дали си разбрал наистина и аз не ти разбирам изказа или не си съвсем разбрал, но май е по-добре да си дръпнеш кабелите, а връзването да го направи някой, който наистина е наясно как трябва да стане.
Значи: от разклонителната кутия, където ти са фаза, нула и изводите за двата вида осветление, пускаш 6 /шест/ проводника към близкия до кутията двоен ключ и 5 - към далечния :idea:. Въпросната кутия я направи от по-големите /квадратните/.
Като стигнеш до връзки, ако нямаш кой да ти свърши работа, пиши от къде си - все ще ти помогнем :thumbs:
moimoimoi - майстор
тая работа с девиаторните ключове е по лесно да го навържеш отколкото да го обясниш на някой който не разбира,че и да те разбере правилно :lol:
The_FAN - специалист
явно със всеки следващ пост обърквам все повече колегата alsted
Важното е че разбрах идеята и ще ми свърши работа.
За това ще спра да пиша за да не става темата безполезна.

Есенцията за изпълнението и схемата са на лице. Когато съм готов ще ви кажа станало ли е за да не се чудиме кой да върже жиците и кой да ги прокара.

moimoimoi и на мен ми е по-лесно да направя тавани и фигури отколкото да обяснявам на някой как и защо, но това не ме е спряло да го правя. Сарказма ти не го разбирам - защо изобщо посещаваш този форум ако нямаш желание да обясняваш - гледай си чети си, питай и за другото си трай.
Какъв беше смисъла на поста ти всъщност ?

Разбирам достатъчно за да си правя елементарно окабеляване за осветлението на проектите и до сега нямам рекламации. Не претендирам да съм електротехник, но не съм и лаик.
alsted - майстор
Не мисля, че е искал да те обиди. Факт е, че не е лесно да се обясни конкретно този вариант, тъй като си е "с повишена трудност" за обясняване. Веднъж вникнеш ли в идеята на свързването, после няма да имаш проблеми. При положение, че нямаш опит ще ти бъде трудно и има голяма вероятност да купуваш нови ключове. Ти си решаваш, но все пак си помисли :wink:
moimoimoi - майстор
настина не съм искал да те убидя,но е факт че това за двойния девиатор трудно се обеснява,още по трудно е за разбиране както и за изпълнение от човек който не е 100% сигурен как точно се навръзва схемата
това нещо се учи с практика-като го видиш 1-2 пъти и вникваш в същноста
не е ли по добре да си викнеш еладжия който за 10 лева да ти го направи и обясни отколкото цяла седмица да ти се забави работата докато разбереш от форума как точно става работата

още в началото на темата Милен сложи схеми на свързването и за мен проблема беше решен ама като гледам вече 2 страници с обяснения станали
аз съм на принципа едно нещо като не го умея не го върша

пп:по късно и аз ще кача схема пък дано да стане по ясно

Прикачен файл

двоен девиатор.JPG
двоен девиатор.JPG (25.23 KиБ) Видяна 2809 пъти
The_FAN - специалист
вече е готово.
ползвах схемата на Ленко, която по същество е същата като на Милен.
Темата се проточи, тъй като отговарям на хората, които пишат и исках потвърждение, че съм ги разбрал правилно. А и уикенда не работих.
Днес на място всичко си стана ОК.
Благодаря за помоща.

:prayer: :prayer: :prayer:

Тема "Девиаторно командване на 2 кръга ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: