Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ribnikolaevi - майстор
Ами и това е решение, но си е леко грозноватичко, когато не е една а са две допрени рамки. И то при положение, че са пръснати сума ти пари за тия изгъзици ...
Мисля си да пусна тема в Дърводелството дали е възможно да се изреже такава рамка от някаква качествена дървесина. И по-скоро питането трябва да е какви са проблемите, щото за възможно трябва да е възможно.
Милен - майстор
А качествената дървесина да не вземе да пламне при първото късо в контактите :-D
ribnikolaevi - майстор
Е сега, нали има такива дето не горят. Това имам предвид под качествена. Пък има и разни неща с които се пропива дървесината и тогава и обикновената не гори.
Но си е занимавка всичко това ... да си купиш нещо готово си е друга работа.
Милен - майстор
Ако времето на мастора който ще го прави и твоето да се занимаваш е по евтино от готовото решение действай. А ако искаш вложи времето в разходки по магазините и разглеждане на каталози на дистрибутори и със сигурност ще намериш нещо което да те устройва като цена.
blv - специалист
Всеки си знае. Варианти поне милион. Аз за контакти и ключове за две стаи дадох 450лв. и жена ми пощуря, как ли щеше да реагра ако ги бях направил "по поръчка" за 1000лв. не искам да знам.Не съжалявам за тия 450лв. качеството ме устроива, взех си Валената цвят крем и ми пасват навсякъде. В краина сметка по-важно е качеството, а и повечето от тях така или иначе не се виждат.
докера - специалист
Има и модули за вграждане директно в белите кабелни канали / май в тези 40мм-40мм/, но марка и къде съм ги виждал в момента не се сещам , а и нямам време да се ровя много в нет-а :wink:
alexpet - напреднал
докера написа:
Има и модули за вграждане директно в белите кабелни канали / май в тези 40мм-40мм/, но марка и къде съм ги виждал в момента не се сещам , а и нямам време да се ровя много в нет-а :wink:
.

Това е серията Mosaic на Legrand. Но чак пък канали - то е повече като за офис.
Колега с горния си пост имах в предвид че на контактите се използва само вътрешната част с обща рамка както го е обяснил другия колега след това.
Успех
ribnikolaevi - майстор
Такаа, развитието на нещата: Оказа се, че NET IS не могат да ги покажат в магазина си на Тинтява (въпреки, че по телефона твърдяха обратното, но все пак и грешки стават). Сега трябва да ходя до Бизнес парка в Младост 4, ма то като ходя там за CIMABOX ще взема да хвърля едно око и на Уника на Шнайдер.
Пак Ви патам, как се оправяте с многото зарядни за мобилни телефони примерно. Идеята ми е зарядното да стои постоянно включено (примерно 5 или 6 броя), но на всеки контакт за зарядно си има и ключе, тъй че преди да се издърпа мобилния телефон, ключето му спира тока.

Между другото някой знае ли как се вика на тия контактни групи, Български или английски термин?
Милен - майстор
ribnikolaevi написа:
Пак Ви патам, как се оправяте с многото зарядни за мобилни телефони примерно. Идеята ми е зарядното да стои постоянно включено (примерно 5 или 6 броя), но на всеки контакт за зарядно си има и ключе, тъй че преди да се издърпа мобилния телефон, ключето му спира тока.
:lol: Направо си е за смях вече работата, с разклонител за 10 лева и си ги изключвам като ги вадя :lol: Ще си купиш контакти за толкова пари и ще си дъжиш зарядните постоянно набучени там :lol:

Тема "модулни контакти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: