Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
piron45 - майстор
А някой има ли опит с бойлерите на Сънсистем, предстои ми закупуване на нов бойлер и се чудя на коя марка да заложа. Дипломат със сигурност няма да е.
С 2 леви - специалист
Бе не разчитайте много на хъниуел ...
Имам пресни спомени от преди точно месец :?
petrov_be - специалист
С 2 леви написа:
Бе не разчитайте много на хъниуел ...
Имам пресни спомени от преди точно месец :?
това е просто пример
какви точно спомени имаш ???
С 2 леви - специалист
Спря крекинга заради тяхно бъгясало оборудване баш по нова година примерно ...
Ми тои фланеца беше излязъл на бойлера иначе балона си беше здрав, но в банята не беше останало нищо здраво.
ecm - напреднал
Вчера рано сутринта моят Дипломат 80 л, хоритонтален, неръждавейка, взе да бълва вода отвсякъде, и беше голям късмет, че го забелязахме навреме, та не наводни цялото жилище. Бойлерът е с 10 години гаранция на водосъдържателя, но замина едва на четвъртата. За съжаление обаче не е монтиран от оторизирана фирма, и сега се притеснявам за гаранцията - според вас ще успея ли да мина между капките?

П.П. Иначе още малко за марката: преди няколко години родителите ми си купиха печка Дипломат със стъклокерамичен плот, която след няколко месеца плотът се сцепи през средата между двата котлона, докато работеше фурната. Беше в гаранция, но не я признаха. Та, аз мисля никога повече да не купувам нищо с марката Елдом/Дипломат.

П.П.П. и още малко за други нашенски бойлери - преди няколко години на съседа 2 етажа над мен по същия начин се сцепи бойлер Теси на по-малко от година и му наводни цялото току-що обзаведено жилище, а също и жилището на съседа под него. Тогава аз пак изкарах късмет на косъм, тъй като и моето беше току-що обзаведено и водата тъкмо беше започнала да се спуска по тръбите на парното.. Сега се чудя какъв да бъде следващият - Stiebel, Шишков?
fikata - майстор
ecm Какъв да бъде следващия ? Трудно е някой тук да ти даде съвет.Съвет ама с подпис гаранция,че това трябва да купиш.
Тази работа с бойлерите е като с брака - бъркаш в торбата със змиите и се кръстиш да не набараш пепелянката.
Не бих ти препоръчал моят бойлер с водосъдържател от неъждавейка, който вече надживява гаранцията си няколко години след десетте. Не бих искал да ми тежи на съвестта,че си си купил бойлер по мой съвет.
Chefo77 - майстор
А защо не признаха гаранцията, я кажи? Обърнахте ли се към КЗП? Ако да - какъв беше отговора им, ако не - защо?
И за бойлера ... много сте интересни. Не признали гаранцията, защото не бил монтиран от оторизиран сервиз. АМА РАЗБИРА СЕ, ЧЕ НЯМА ДА Я ПРИЗНАЯТ! 'Щото куцо, кьораво и сакато прави всичко, което не му е работа и хората са предприели политика срещу издънките им. И няма значение, че на твоя монтажник може и фекалиите да са му златни - фирмата не го познава.
Не защитавам Дипломат или Елдом или Теси ... Има си правила, които трябва да се спазват. И докато не се научим да го правим и да си търсим правата, няма оправия в спора клиент-търговец/производител. В случая с Теси, ако клиентът има всички необходими документи и е изпълнил всички изисквания, един що-годе кадърен адвокат би успял да изкара парите за обезщетения на всички. Ама ако не ни се занимава ...
Аз съм с бойлер на Елдом. Засега (6 години и половина) грижи нямам, да се надявам че няма и да имам скоро. Следващият пак ще бъде техен, но със сух нагревател.
Папуас - специалист
Не си изхвърляйте старите, социалистически бойлери на "Елпром", ако не са протекли водосъдържателите им. Имам на главата си 42 такива, които са на над 20 години. Изгарят разни неща по електрическата част, но нищо опасно не е ставало досега. Сменяш и продължаваш. Защитите са достатъчно. И ако може - без меки връзки. Един - два бракувах и вече смених сменените, а старите не се дават. ;)
ecm - напреднал
Тук е моментът да отбележа, че днес дойде сервизен техник, и за щастие (или не :-D ) се оказа, че не е протекъл водосъдържателят, а е спукано гуменото уплътнение. Засега бойлерът работи, дано да е така и занапред!..

За гаранцията на печката, доколкото помня, казваха нещо от сорта, че не била ползвана както трябва к'вото и да значи това. Към КЗП не се обърнахме, тъй като, доколкото помня, трябваше лично да се подаде жалбата, а родителите ми са в провинцията и така го зарязахме случая - известно време ползваха печката със спукания плот, а после си купиха нова..

Що се отнася до монтажа от оторизиран сервиз - по принцип съм съгласен, макар че според мен един спукан водосъдържател заради тънка ламарина или некачествено заваряване няма нищо общо с монтажа. Също така, когато купих бойлера, никой не ме уведоми за това, че за да важи гаранцията е необходим оторизиран монтаж - вярно, пише го в книжката, но често човек няма време да чете абсолютно всичко в документацията, която получава и според мен такива важни неща трябва да се опоменават изрично от търговеца

Тема "Сериозно протекъл бойлер на Елдом Инвест" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: