• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sasooooooooo - "специалист"
Който е бил на централна топла вода и после на бойлер - знае за какво неудобство става въпрос. Същото изпитахме с жената, когато преди две години решихме да пробваме варианта само на нощна тарифа. "Спестените" киловати бяха към 100, които се прехвърлиха към нощната. Неудобството беше много голямо,а икономията 5лв.
Вечер като се върна едва ми стига водата, а жената чакаше до 23ч. да се укъпе :lol:
Мерси за икономията....
alfafen - специалист
Добре де за каква икономия говорите Вие с вкл на бойлер само на нощтна тарифа да не се дозагрявала водата само един път да нагрявъл бойлера :!: Ако наистина искате реална икономия: рекуператор (при мен трудно постижимо но до година 2 ако се направи осн.ремонт на банята ), слънчев панел или термо помпа (дори и въздух-вода).При едно 2-ву членно семейство с бебе когато си е жизнено необходимо да има постоянно топла вода невиждам как ще икономисате с бойлер.А ако няма възможност за слънчев панел или ТП.Аз съм с проточен бойлер недозагрява вода няма загуби колкото ползваш толкова плащаш. За един месец ми гори средно 30 лв.Като аз и приятелката ми се къпем сутрин и вечер.За чиниите се използва съдомиялна (икономия ) само някоя тава се измива с вода от бойлера.Напрактика се икономисва от времето на дозагрявъне(което го няма).Има недостатъци малък дебит и голяма консумация на ток 25А .А м/у другото ако ще икономисвате 5 лева на месец си спирайте и хладилника зимата и използвайте терасите така ще имате повече успех :lol: :lol: :lol:
Spassow_lbg - специалист
с малко дете съм и бойлера си трябва през деня, няма кой да го включва и изключва нощно време на по тънката тарифа.
водата се ползва изключително между 7 сутрината и 21 ч вечерта.

затова и въпроса
alfafen - специалист
при теб дори може и да е с 5 лв по скъпо ако изключваш вечер (нощната) а дозагряваш на дневна .
panalov - специалист
Spassow_lbg написа:
с малко дете съм и бойлера си трябва през деня, няма кой да го включва и изключва нощно време на по тънката тарифа.
водата се ползва изключително между 7 сутрината и 21 ч вечерта.

затова и въпроса
И при мен ситуацията е подобна.И аз имам бебе а баткото е на девет години.Бойлера не се изключваше 24 часа и понеже се отоплявам на ток и сметките ми се завишиха и реших да пробвам като изключвам бойлера през деня -да ползвам само нощната тарифа, при мен е от 12 през ноща до 8 сутрин.
Разлика голяма не видях да има ,но и да има 5-6лв
Като през почивните дни бойлера не се изключва по разбираеми причини.
Чаро - Акълия
А мнението ви за слънчевите панели за топла вода какво е?
Те поне спестяват ли пари?
Spassow_lbg - специалист
Чаро написа:
А мнението ви за слънчевите панели за топла вода какво е?
Те поне спестяват ли пари?
спестяват но и струват пари :wink:
alfafen - специалист
Spassow_lbg е прав . Дългосрочна инвестиция избиват се след 2 3 години среден клас.Много евтини или много скъпи не си заслужава
LazarGanev - "Велик майстор"
alfafen написа:
Spassow_lbg е прав . Дългосрочна инвестиция избиват се след 2 3 години среден клас.Много евтини или много скъпи не си заслужава
Как ги правите тези сметки за 2-3 години да се избие - моите все не излизат. Я раздуй, ако може :-D
alsted - майстор
Моя пластмасовия се "избива"само за един сезон, ама на - никой не го харесва :-D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Консумация на ел. енергия от бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: