Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Тани - модератор
popovvv написа:
Колеги вече има лампи за лунички на 220в.Последно купувах такива на цена 0,8лв.Не зная дали фасонките за 12и 220в са еднакви, така, че да се сменят само лампите и да се премине на захранване 220в.
Ха ха това мнение би било на място преди 15- 20 години , та дори тогава не знам дали първо не са били тези на 220 V. А че има и качествени е вярно , но не са на тези цени. Вече където е възможно правя инсталацията на 220v - хем е по-малка първоначалната инвестиция , хем после няма проблеми с пад на напрежението. Също така после собствениците спокойно могат да си сменят крушките с каквато си мощност искат стига да им издържи димера , който е почти задължителен за да се гарантира дългия живот на лампите.
mladkal - майстор
@greentree, моя тороидален трансформатор е малко по-малък от твоя -300VA. Стои над кухненските шкафове вече 4-та година. Единствено съм му подложил парче гетинакс.Не го знаех колко грее (то и сега не зная, щото ми е на високо и не съм проверявал), а парчето гетинакс съм го сложил от мерки за сигуронст - да не си запаля новата по онова време кухня.
ozimen - специалист
Един малко тъп въпрос-може ли с такъв траф да се захрани директно акумулаторен винтоверт .извинявам се ако съм написал голяма глупост,ама не зная.
lubomirlz - специалист
След трансформатора се поставя грец схема 40- 50 А за да се изправи напрежението, потърси имаше тема някъде за това.

Тема "Мощен траф-въпрос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: