Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MamaMy - майстор
Кириле, ти май не разбираш от дума. Колегата kozl ти написа да махнеш бутоните с глимка, ама ти не та не. Бил си ги измерил. Като си такъв измервач какво направи до сега?
kozl - майстор
Не е лошо да прочетеш и това в параграф "0" точка 7, 8 и 9. Може тоя диод да помогне, но глимките ги махай и чети внимателно. Мултицета не дава верига през глимката, защото батерията му е 9 волта съвсем недостатъчно малко напрежение да предизвика разряд в лампата.
fikata - майстор
Нека бъдем коректни. Глимките могат да подвеждат при проверката за състоянието на бутона.
Но глимките не са врагове на бутоните и са доказали правото на мирно съвместно съществуване вградени в бутоните. Най вече за полезността им да се ориентираш в тъмнината къде е бутона за стълбищното осветление.
Kiril8305 - специалист
MamaMy написа:
Кириле, ти май не разбираш от дума. Колегата kozl ти написа да махнеш бутоните с глимка, ама ти не та не. Бил си ги измерил. Като си такъв измервач какво направи до сега?
Оф не стоя грубия тон моля.Ако ще казваш нещо го кажи както трябва , няма да се учим на изказване сега.
Днеска няма как да ги махна тея бутони с глимките , щото няма никой в къщи.
Ако нямаш идея да помагаш защо изобщо се обаждаш , всеки който реши може да влезе и да се изтропа с велики мисли.
Благодаря за помоща на останалите.С ваша помощ научих нещо полезно.
Поздрави!
MamaMy - майстор
За грубия тон си има причина. Още повече ако пък си мислиш, че някой тук ти е длъжен с нещо. Когато пък си се насрал не трябва да се тупаш много в гърдите на централния площад.
DMN - майстор
Споделям съвсем скорошен опит с ключ с глим лампа(тип бутон), който преди два дни монтирах на етажа ни за стълбищното осветление. Не знам защо(може би съм прочел някъде), но имах притеснение, че този ключ с глим лампата ще бърка автомата за стълбищното осветление, но след монтажа проблем нямаше никакъв. Може би зависи от самия автомат, някои може и да ги бърка, но в случая - не.
moimoimoi - майстор
зависи от автомата ,някой понасят 1-2 глимки ама като станат повече и автомата стой постояно включен
kozl - майстор
fikata написа:
Нека бъдем коректни. Глимките могат да подвеждат при проверката за състоянието на бутона.
Но глимките не са врагове на бутоните и са доказали правото на мирно съвместно съществуване вградени в бутоните. Най вече за полезността им да се ориентираш в тъмнината къде е бутона за стълбищното осветление.
Заради тези екстри оставих децата си будни цяла нощ като им смених лампите със светодиодни. Ефекта бе, че като загасиш осветлението през ключа с глимка то продължава да свети. Е по-слабо, но свети достатъчно да смути съня на децата. Когато се ползва малка енергия и малки токове ГЛИМКИТЕ НЕ СА ТОВА КОЕТО СА. Това са газоразрядни лампи, които се запалват при напрежение > 70 волта и пропусат ток лимитиран от ограничително съпротивление (на този принцип са и фазомерите). Но в съвременните схеми и този незначителен ток е в състояние на въздействие в-у функциите им.
fikata - майстор
kozl
Тъй като темата е за стълбищното осветление, в нашия вход са монтирани около 40 броя лихт бутони с глимки и вече няколко години няма никакви проблеми с тях.
Нека не генерализираме нещата с глимките.Там където има проблем с тях да се решава, но не можем да кажем категорично "изхвърляйте глимлампите"
kozl - майстор
Знаеш ли аз разполагам с автомат, който изобщо не ги пали глимките, така че остават абсолютно безполезни. Моля постни си схемата на автомата да видим как е решен начина вместо да "генерализираме нещата". :wink:

Тема "Стълбищно осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: