Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mirk - майстор
John написа:
mirk,можеш ли да качиш някоя снимка за тези основи за шина ,или линк за тях.Много съм любопитен.
Ето ги и предпазителите и основите.
http://www.filkab.com/GetFile/bg/category_files/1470/
Тип NEOZED малко по особенни :) тези за които говорех че съм виждал монтирани на шина са обикновените на 2 страница единичните модули с винтова капачка от 6 стр. Изглеждат много добре и са малко по широки от стандартен АП. Има и комбинирани с разеденител на края на файла.
Иначе Сименс си е Сименс :lol: мисля че масово разпространените в Бг тип DIAZED са техен патент от началото на века
http://www.filkab.com/GetFile/bg/category_files/1471/ имат и такива основи за комбиниран монтаж с винтове или на шина
for mounting rail or screw connection
Тези обикновените са доста по груби и широки от първия тип.
PCL82 - майстор
Така е DIAZED и NEOZED са търговски наименования на Сименс, като DIAZED са по стари. Въпреки това те са по-подходящи за продъжжително натоварване заради по-голямата площ, с която разсейват топлината. При NEOZED е гонена преди всичко компактност и съвместимост със модулните системи.

Обърнете внимание на ограничителните пръстени от аксесоарите, които определят максималната вложка, която може да се сложи. Нещо, което в България само е предвидено, но никога е е стигнало до продажба. Всеки може да си сложи 25А или 63А независимо от инсталацията...
mirk - майстор
Ограничителния пръстен е първото нещо което се побългарява там където го има :lol: напъване с отверка и порцелана е на парчета :lol: както казват в едни филми не правете това в къщи.
И двата вида са подходящи, площа не е интересна, просто едните са 100 годишни а другите са по съвременни. И на двата типа Сименс им дават 50кА изключвателна възможност което е 8 пъти повече от стандартен АП за нищо пари, ето защо немците не ги изхвърлят.

Основите за NEOZED с размери като АП и вграден разеденител се водят MINIZED според Сименс

Тема "Греене на предпазител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: