• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
inspo - майстор
mladkal написа:
..............
При вас добре, но при нас не става.
Блокчето ни е само 18 етажа с по 5 апартамента на етаж :-D и доста комшии дори не ги познавам, да не говорим за квартирантите.
От 87 апартамента на събрание се събират най-много 20-30 човека.
Жената която събира таксите ходи от врата на врата и пак не всички плащат. А е тъпо, защото парите така или иначе им се трупат и накрая пак трябва да се платят.
zoro1 - специалист
При актоворането на картата трябва устройството да се демонтира/то е лесно ,пъха се в метален "джоб" отзад на кабината с малко по дълги кабели/ и се задава диапазон от карти/може и една по една/ ,всяка карта е със номер ,записваш на кой си я дал като не плати два месеца се трие от устройството,вземаш му примерно 2 кинта отгоре като си плати за да му я активираш отново ,или му даваш резервна карта и взимаш неговата и при следващо боравене с устройството активираш и нея ,просто трябва да имаш 10-тина карто активни под ръка.
Като спираме следващия път ще видя какво е устройството,от най простите е няма 232 интерфейс или бултут /щото новите май имат и няма нужда да го сваляш от кабината ,само с лаптопа ..../
http://constructor.bg/shop/product_info ... e8d367f9d5
тука има едно но е само за 20 карти но е 40 лева
но ето : http://constructor.bg/shop/product_info ... e8d367f9d5
това мисля че ще ти свърши работа.
lov - майстор
Да ползвам темата надявам се колегата да не ми се сърди защото и на него може би да му потрябва в последствие.
Та за системата която писах ме помолиха да видя какво може да се направи така че когато в кабината има хора да не може да бъде викана от етажните табла. Преди бях срещал да предлагат едни контактни килимчета но сега не намирам никъде. Или едни контактни пулове които се слагат под втория под и реагират на натиск.
Изтарикатили са се там едни душици и си звънят по домофона и другия излиза и вика асансьора на етажа.
Трябва да се направи така че докато има товар в кабината само от там да се управлява. С датчици за движение не е препоръчитело там има проблеми които сега не ми се описват. С оптичен лъч също че ще станат тези пенсии на балерини сигурно :lol: А и лесно ще почнат да саботират системата.
Та ако някой знае нещо за тези килимчета да свирка.
mitcd - специалист
Много интересно ако асансьора е на първия етаж, а ти си на последния.Как ще го викнеш ???
По добре му измисли чалъм само ти и определени хора да го подкарвате .
mitcd - специалист
lov написа:
Кат му лъснеш веднъж свидливия задник на някой на яве после внимава в картинката. За 4 години съм слагал две такива обявления. системата работи.
Аз пък съм се зарекъл че и стотинка нема да дам за нищо у нашия вход,щото като имам проблем с денонощната музика от комшиите.Другите ми казват че в тях не се чува.Та тогава да го духат ,ако ще и тавана да се продъни. Пускам си стълбищното осветление с дистанционно.В мазето съм си пуснал от моя ток . Какво ли не им правих -автомат за стълбищното осветление в коридора и мазето(некой в задника да ти бръкне не можеше да се види).Оправям всичко безвъзмездно ама не срещам никакво разбиране .То не бе полиция не бе чудо .Сега не ми пука за никой.Като не искат да са хора да се оправят. Нека сме вход на тъпанари да си чупят краката у тъмницата.

Пък ако на някой му хрумне такава идея ,такива стикери ще му лепна че….айде че пак се ядосах….
lov - майстор
Първо си прочел само последните постове. Второ не знам как си успял ама си прикачил чужд цитат към моето име. И трето като те е яд на себе си недей да спамиш по темите на хората.
Рано сутрин не е прпоръчително да се отваряме на размисли явно нощната музика ти е дошла в повече :?
mitcd - специалист
Верно че съм прочел само последните постове .
Не гледаш обаче часът.Не мисля че съм го писал сутринта
lov не каза каква е целта на този кантар в асансьора ???
Това което го мислиш е приложимо само и ако единствено един човек ползва този асансьор.
inspo - майстор
mitcd написа:
... lov не каза каква е целта на този кантар в асансьора ???
lov написа:
Трябва да се направи така че докато има товар в кабината само от там да се управлява.
Това което го мислиш е приложимо само и ако единствено един човек ползва този асансьор.
И защо само един? Това го има на старите асансьори които са с дърпаща се подвижна решетка. Като влезеш в асансьора дъното потъва с леко прихлопване, и задейства някаква защита.
Да се променя дъното на асансьора едва ли е разрешено, освен идеята да се реализира с двойно дъно, още едно над съществуващото.
lov - майстор
Цялата дандания е че определени хора ползват асансьора и не искат да си плащат въпреки че имат карти с импулси в тях. Качват и по няколко кубика дърва само с повикване от етажа. Идеята е като влезеш вътре или или има някакъв товар в него да може да се управлява само от кабината. Това означава че ще се изключат етажните табла за повиквания. Имаш ли си карта ползваш я задължително. А не преди това да звъннеш по домофона и да се обадиш да излезне някой и да викне кабината както ти си вътре. Наистина може би докато не се променим и да мислим че всико е безплатно ще има такива задачки за решаване. Които по някога излизат даже и по скъпо от колкото ще спечелим ама май няма друг начин докато не се промени психиката на някои хора.

Такива килимчета се ползваха преди много години и като защитна зона около машини. Даже могат да се режат на какъвто и размер искаш. Достатъчно е да стъпиш на него и затваря пълна верига. Залепено на пода няма къде да избягаш.Най първите модели автоматични врати се отваряха с помоща на такива килимчета. И за тези пулове за които говорих са на същия принцип. Големината им е точно като на пул за табла. Даже може да го сбъркаш ако не видиш кабелчетата от него.Не знам дали съпротивлението на натиск се определя само от каучика или има допънителна пружина но са добре херметизирани и не им пречи влагата.По един на четирите края на кабината и един шперплат от горе би решил проблема.Ще стане както на старите асансьори с падащия под но доста по лесно. Ама явно остаря технологията и никой не ги предлага. И ще трябва да усложнявам нещата с електроника.
Ronin - специалист
Това с изключване на бутоните по етажите не си го и помисляйте........колега явно си доста наивен по темата която коментирате......оторизирайте домоуправителя да си викне някоя фирма за компетентна оферта .....става въпрос за отговорност пред много хора а нещата както ги мислите нямат нищо общо с действителноста...!
Извинявам се че съм доста язвителен но и с такива неща се занимавам и съм принуден да изслушвам и обяснявам на жувущите понякога как няма начин асансиора да разбере кога бай Иван застава на първия етаж и го чака......!Всички устройства монтирани в асансиорните помещения,шахта,кабина и др. трябва задължително да стават в присъствието на техниците които поддържат асансиора,По принцип всички асансиорни уредби са под контрола на мерки и теглилки....ако искате да направите нещо офециално то това е много трудно да не кажа и невъзможно......един от живущите да се уплаче че има карти и незнам си какво ще ви принудят да го махнете.......Пак казвам че си говорите празни приказки...!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Контрол на достъп в асансьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: