Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
NeoBoss - специалист
Благодаря много на 8180 , дросела работи перфектно , лапата светка 3-4 секунди което за мен е знак че е малко тока и трябва време да загреят жичките. Ще видим колко време ще изкара :prost:
NeoBoss - специалист
Пак изгоря :|

някой да има някакви идеи какво може да се направи за да не гори
Ники274 - специалист
Смени си осветителното тяло,вземи си нещо по "комерсиално",и за да не съм голословен-сметни си разходите покрай проблемите с тази лампа и ще разбереш за какво ти говоря.В случая евтиното излиза скъпо ; )
NeoBoss - специалист
моля първо прочети темата , зада разбереш аз какво говоря

лампата е 50лв , ако това е евтино незнам
Ники274 - специалист
Щом казваш няма да споря с теб, но PL G23 е 2 лева... останалото е естетичен вид ; )
NeoBoss - специалист
ок , намерими антибактеридицидна лампа с накрайник g23 за 2 лв и ще купя 100
Ники274 - специалист
Мислех,че е обикновена лампа,до сега не е споменато,че е UV.По точно за какво я ползваш и къде?
NeoBoss - специалист
ползвай я за езеро , има си тяло всичко , но и изгоря баласта. с предишния баласт караше по 6 месеца. сега 8180 ми даде индуктивен баласт на 5,7, 11 волта и отново за месец изгоря , този път доста п ослабо, съвсем малко се беше скъсала жичката наместих я със въртене но много искреше , и и за 5 мин изгоря жичката достатъчно зада немога да ги допра :)

но въпроса е защо и сега изгоря ;( немога да си позволя всеки месец да давам 50лв за лампа.

лампите са на филипс мисля че са качествени
Ники274 - специалист
Защо не се замислиш вариант със светодиоди,дето се казва са почти вечни,има всякакви цветови гами,а и подкарването им е лесно : )
qnass - специалист
след като лампата ти е PL9w си купи дросел 7-9-11w Тои трябва да ти свърши работа.Не купувай друг ако на него не е упоменато че става за 9w.Успех

Тема "често ми гори енергоспестяваща луминисцентна лампа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: