Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
skrijo - специалист
mario-borisov написа:
какво може да стане като във димера съм вързал фазата и нулата
:shock: Ще дадеш на късо :!:
Ники274 - специалист
mario-borisov написа:
Ще ходиш да си купуваш нов димер ; )
fikata - майстор
mario-borisov написа:
Кога успя да го свържеш по схемата на gattaka
:-D
gattaka - специалист
Фиката,ти къде видя схема бате?
Обясних на колегата,че РИСУНКАТА ми не е много сполучлива(понеже я рисувах на Пейнт,зада стане в JPEG)!Или може би трябваше да му я начертая в аутокад?
А на самия димер най-вероятно си пище фаза или има схемичка!
И другото,ако го слага ня мястото на стар ключ там не би трябвало да има нула,освен ако инсталацията не е правена от някой самозванец!
То за това за всичко си има хора!
fikata - майстор
[quote="gattaka"]Фиката,ти къде видя схема бате?
Казаното отлита, написаното /нарисуваното/ остава..
Народ всякакъв по форумите..Ще му хареса на някой твоята рисунка и току виж прекарал и фазата и нулата през димера.
Не се сърди,бате,ама така си го нарисувал
:)
gattaka - специалист
Аз по принцип съм един от хората ,които са се убедили,че от форумите може да се научи много!Ама електротехниката е като медицината-не може да разбереш всичко от нета!Когато си болен требе да отидешщ на доктор,тук е същото,когато не разбираш по-добре не пипай!
Както казах вече-димера е направен като за кръжок и всичко е ОЧЕВАДНО написано,ако не го разбираш по-добре не пипай!
А колкото за чертането айде да не пълним темата с глупости и да не правя схеми от които колегата нищо няма да разбере,ако има нужните програми изобщо да ги отвори тези схеми!
Но на мен това ми е работата и съвсем скоро ми се случиха два еднакви случая в разстояние на 2 месеца:
Сменя си човека външен ключ на бойлера и понеже тези ключове прекъсват фаза и нула,та обръща "колегата" фаза и нула след въпросния ключ и офазява цялата баня!Значи за какво говорим:
елементарна операция,но като нямаш елементарни познания и като казваш на фазата +,а на нулата маса или - няма как да стане!

Така,че fikata,по този въпрос в тази тема не са нужни дори схеми понеже цялата нужна информация зада свържеш лампите е нарисувана въру трафа и димера!
gattaka - специалист
Колега mario-borisov,ако не разбираш от изговореното до тук какво да направиш потърси някой да ти поногне на място!
И пиши какво е станало,че се притесних пък и фиката иска да ме окачи на бесилото! :lol:
Ники274 - специалист
gattaka написа:
...... не са нужни дори схеми понеже цялата нужна информация зада свържеш лампите е нарисувана въру трафа и димера!
Съгласен ; )
mario-borisov - специалист
gattaka написа:
Колега,значи до колкото виждам исходните клеми са 3х3 замостени така,че луничките ги вързваш паралелно може и по 2 на една клама,както искаш,а от другата страна вкарваш димера и тва е!
Опитах се да го нарисувам,дано да се разбира :lol:
последно така ли да ги връзвам
fikata - майстор
mario-borisov написа:
gattaka написа:
Колега,значи до колкото виждам исходните клеми са 3х3 замостени така,че луничките ги вързваш паралелно може и по 2 на една клама,както искаш,а от другата страна вкарваш димера и тва е!
Опитах се да го нарисувам,дано да се разбира :lol:
последно така ли да ги връзвам
фазата минава през димера и отива в трафа
нулата отива директно на другата клема на входа на трафа

Тема "лунички" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: