Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kireto1 - специалист
Взех първия модел.
От магазина ми казаха :? че мога да гледам цифрови канали без карта ако съм към blizoo.
Каналите ги засича ама не ги разкодира ,някой гледа ли без карта и цифров приемник цифрова ТV :?:
ArturDent - Почти Безобиден
Ха ха, както винаги в магазина за "компетентни"...
Можеш да гледаш без цифров приемник само ако телевизора ти има вграден! DVB-C за кабелна телевизия, DVB-T за ефирна, DVB-S за сателитна.
Можеш да гледаш без карта само ако не е кодирана! За твое съжаление точно на blizoo са кодирани. Освен картата, ще ти трябва и т.нар CAM модул за картата (поставя се в телевизора) - около 100 лв.
kireto1 - специалист
Аз му казах че безплатен обяд няма ама той много добре твърдеше че НЕГОВ колега гледал
В техномаркета ми казаха че имали САМ модул за 45 лв
Chefo77 - майстор
Като вземах моето LCD (с 2 цифрови тунера) ми казаха, че трябва да си сложа допълнително устройство, за да хващам без приемник. Което пък струвало скромните около 200 лева. Което са си 25% от цената на TV-то, бах го. И картата с наема си ги плащаш, да не мислиш че са безплатни :)
На един от обектите имаше 3 Филипса. И трите бяха с карти, без цифрови приемници. И трите - към М-Сат. Първият ловеше перфектно каквото си поискаш, на втория трябваше да прекараш сигнала първо през някаква радиочестота (не гарантирам точност на информацията, не съм се и заслушвал толкова), но след гасене и палене, зануляваше настройките, третия хващаше едно голямо НИЩО. За 2 дни де що имаше спец от М-Сат минаха през него, не успяха да го подкарат и това е. Останаха да чакат някакъв ъпдейт на софтуеъра след известно време.
Идеята на целия офтопик е да те предупредя да не очакваш много лесно включване. Пък за Blizoo една хубава дума досега не съм чул ... Явно някой черпи в магазина, за да споменат точно тях.
Пък един от клиентите ми има такъв 600 херцов Панасоник, само че 50 или повече инчов. Няма такава картина, заклевам се. На Discovery Showcase имаш чувството че плуваш заедно с рибките, адски добра картина ...
kireto1 - специалист
А дали тази плазма подържа видео със субтитри div x със SDHC
карта
kabel96 - специалист
Растоянието за гледане на фул HD коренно се различава от старите похвати и е много по близко от обикновенната резолюция за да може да виждаш и детайлите.Тук слагам две примерни снимки с разлика в качеството и примерно растояние за различните резолюции.Имам и много добри калкулатори но смятам че това е достачъчно.
Изображение
Изображение
ArturDent - Почти Безобиден
kireto1 написа:
Аз му казах че безплатен обяд няма ама той много добре твърдеше че НЕГОВ колега гледал
В техномаркета ми казаха че имали САМ модул за 45 лв
Може да е гледал....аналоговата телевизия. Може да е на друг оператор който не кодира сигнала, пак е цифров, но некодиран.

Преди да си купиш CAM модул питай в blizoo, какъв начин на кодиране използват. Защото не всички модули могат да работят с всички кодирания. Варианти (стандарти) за кодиране са Conax, Irdeto, SECA ,Mediaguard , CryptoWorks....
BAlexandrov - специалист
Така е.
Аз така гледам, но не са кодирани още, а и не се знае по какъв стандарт ще го правят...

Тема "Коя плазма да избера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: