Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
DMN - майстор
Моята вила на село я охранявам с датчици за движение и една яка сирена. Винаги съм уважавал тези системи, които се задействат преди крадеца да е проникнал в имота или къщата, защото то е достатъчно само да ти разбият вратите и прозорците без да взимат нищо. Недостатък на моята е, че се задейства и от случайно преминаващи животни-котки, йоркепета, но сравнително рядко се случва. Но по-добре от време на време лъжлив сигнал, отколкото разбита врата или прозорец :)
NeoBoss - специалист
сега обаче малко по сериозно. Истината е че набелязан ли си ще влезнат и ще те оберат каквото и да сложиш, особено щом е отдалечена.
Най евтиния вариант ще е една лепенка на някой от СОТовете във района , със датчици за движение които да задействат аларма, и еветоално да пуснат кучетата. Но дворното място еко е добре оградено. Ако къщата е със капаци и двойни врати ще е още по ефикасно със магнитни датчици на тях.

тия другите гъзарийки къде ги бращолевим освен че са сложни , опасни , подсъдими .... могат да се задействат и ние докато сме вътре - шанс 1 към милион ама ....

идеята ми е следната ако те са разсучили че тази лепенка е просто ей така , и че след пускането на алармата няма да бъде оведомен сот или някой който може да дойде за по малко от час. И влезнат то те ще са разбрали преди това ида залостат кучетата ще си сложат един противогаз и готово ....
1115 - специалист
valat111 написа:
А подсъдимо ли ще е, ако кучето-пазач нахапе крадеца до смърт?
Да.

Абе лошото на нашето законодателство е че крадеца първо е човек и после крадец.
Ако го нахапят да смърт ще е непредумишлено, но е еквивалентно като да си пуснеш кучето и нахапе случаен човек.
Даже ако видят механизмите ще стане предумишлено убийство.
andon1980 - специалист
Значи идеята е следната.мястото за вход е само от входната врата или от вратата на терасата.Мощните спрейове сигурно държат много повече а един флакон изпръскан в очите ти от няколко сантиметра едва ли ще те вкара в такова състояние само 5 минути.Аз залагам на това че поне един час няма да знаеш къде се намираш.До къщата има рудник където има пазачи има и местна полиция на 10 км.Така че на теория системата действа.В интерес на истината миналата зима къщата ми нямаше врата а едно едаело .Вътре имаше машини и то доста нищо не се е откраднало.Само че е много гадно да те прецакат.Не толкова заради парите ако е малка вредата ами заради самото надлъгване.Да те мислят за балък от когото като им трябва нещо да идат и да си го набавят
1115 - специалист
Ами продават се ГСМ модули за управление. С тях можеш да задействаш разни у-ва.

Лошо ще е ако крадците са нервни и ти драснат кибрита след като ги обгазиш.
andon1980 - специалист
http://topsecurity-vision.com/product_i ... cts_id/564
Ето това е точно модула на който съм се спрял.Най много ми харесва това за аудио връзката в смисъл че чуваш кво става вътре дори може да си говорите.За запалването на къщата е верно ама малко рисковано.Те ще усетят че си ги работя ако са някои леваци ще помислят че може и да съм ги записал на видео.Щото после като запалиш чужда къща и трябва да платиш щетите може да не ти стигне живота да оправиш парите.Не вярвам някви аматъори да имат такава смелост а професионалисти да влезне за един телевизор и още други кокошкарски не ми се вярва.
andon1980 - специалист
valat111 написа:
Аз мисля и за варианти с постоянно включено радио и светеща лампа /енергоспестяваща/ и прожектор, включващ се от датчик на движение.
Тая идея не става колега.Това е една махала в балкана зимата няма нито един човек в нея.ще бие на очи веднага че е някакава шашма
IJAN - специалист
Ама ти сега ако се съобразяваш с психическото и умственото ниво на крадците по добре не заклучвай и вратата.Ако разберат че ще им се случи нещо дали ще пробват или ще ударят нещо много по безопасно-как мислиш.И важното ако му се случи нещо да не е на двора-вкарай го вътре в къщата-така се явява самозащита.Нека го доказва после как е било.
andon1980 - специалист
NeoBoss написа:
сега обаче малко по сериозно. Истината е че набелязан ли си ще влезнат и ще те оберат каквото и да сложиш, особено щом е отдалечена.
Най евтиния вариант ще е една лепенка на някой от СОТовете във района , със датчици за движение които да задействат аларма, и еветоално да пуснат кучетата. Но дворното място еко е добре оградено. Ако къщата е със капаци и двойни врати ще е още по ефикасно със магнитни датчици на тях.

тия другите гъзарийки къде ги бращолевим освен че са сложни , опасни , подсъдими .... могат да се задействат и ние докато сме вътре - шанс 1 към милион ама ....

идеята ми е следната ако те са разсучили че тази лепенка е просто ей така , и че след пускането на алармата няма да бъде оведомен сот или някой който може да дойде за по малко от час. И влезнат то те ще са разбрали преди това ида залостат кучетата ще си сложат един противогаз и готово ....
Това със сота не става там няма такъв май и в околията няма.Кучетата ще стоят в клетки в долната част на двора а къщата е горе.Замисъла е да не ги отровят ако са пуснати и мислят че ще им създадат проблем а и също да не излезе кучето случайно и да нахапе някой от рядко срещащите се добри комшии
Ники274 - специалист
Абе никой не мисли като крадец май,е на мен ми се е случвало да ходя на доста обрани вили....умрели кучета,изнесено всичко по интересно за една вечер,или за седмица изнесена чак ел,инсталацията с ВиК оборудването,обран първия етаж докато хората спят на втория...... примери много.Каквото и да слагаш пич,пак ще влязат стига да искат и да знаят как.Давам ти най-простия и елементарен пример в твоя случай с допълнителните "притурки"-спират ти главния предпазител в електромерното табло и след 4-5 дена влизат......ще ги посрещне гробна тишина и вила готова за обиране на спокойствие цяла вечер. ;)

Пп а това с опасните материали където ще ползваш при сработване на системата,някой беше споменал,че е нож с две остриета-ТАКА Е! Очаквай някой слънчев ден да изпробваш ти или някой твой близък ефекта от обгазяването или каквото и да е там.Дори в банките има фалшиви аларми ; )

Тема "Алармена система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: