Боян написа:Разбира се,че всеки майстор разбиращ от работата си го знае това,че метална конструкция се заземява.Но лично аз не съм го виждал камоли пък правил това с конструкцията на гипсокартона .... Дори и да искаш да го направиш някаде всеки ще ти каже искам евтино да стане, писнало ми е да обяснявам какъв е риска от 220в ток.Много хора просто искат с трици ,маймуни да хванат.. Жалко е но е факт такава си ни е глупова нацията ...............Без коментар
Направо ми се плаче като сравня родната картинка с немския начин на работа.
В Германия за всяко едно СМР си има стандарт и като искаш нещо е ясно как трябва да е изпълнено. Няма хлабаво и на милимунда. Отделно за всичко си има договори.
Всеки майстор, за да има право да работи има квалификация (професионално образование, положил е майсторски изпит и е стажувал при други майстори) и членува в майсторска гилдия. Общината/държавата се явява надзор и защитава интереса на клиента. Ако нещо не е както трябва общината/държавата си го съди докато оправи нещата. Ако не се справи му отнема правото да работи тази работа.
И в България сме го имали това системата чирак, калфа майстор и еснафите ама...