Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fikata - майстор
[quote="shotik"]Провери съпротивления между кабелите,с малко съпротивление е пусковата намотка,с по-голямо е работна,...

]

Много моля запомнете това:
Пусковата намотка е с ПО ГОЛЯМО активно съпротивление от работната при монофазен асинхронен двигател.
По важния въпрос е как реши,че двигателя от снимките не е трифазен,а е монофазен?
shotik - майстор
По снимката е същия като този за който писах и дадох само предложение какво да направи,а като не е така да не го прави .

За по-сигурно да си намери електротехник който да го провери и направи.
vvk79 - специалист
Абе колеги много ясно е че е трифазен нали е измерил съпротивленията и трите са еднакви по 10-11 ома. Какво по голямо по малко
shotik - майстор
Да си кажа честно съм пропуснал или недогледал ,че е написано на предишната страница за измерените съпротивления,поради това моето предложение за проверка за пускане отпада ! :? :wallbash: :prost:
Kalin_Do - напреднал
Значи в крайна сметка всички са съгласни че е трифазен.Най вероятно ще го изпробвам в Събота.Благодаря за напътствията,пък ако има проблем ще питам пак. :)
mitcd - специалист
Брей то много питане бря !
Моя съвет – вземаш 10 метра кабел 3х4+ още един за нула връзваш трите към фазите ,четвъртия към нулата на корпуса на матора. Отиваш на 10 метра от матора и включваш,като леко премигваш с едното око .Ако се чуе трясък веднага изключваш .Ако вземе че врътне на някъде –дишаш спокойно , оставяш го 5 мин. да върти и гледаш посоката на въртене(ако е възможно)…..
Абе като те е страх защо се занимаш с глупости. Намери някой познат дето разбира и ще си ОК.
Kalin_Do - напреднал
така и така си ме подсетил...ако вземе да тръгне с жицата? :? :ug:
mitcd - специалист
Дано тръгне и да ти свърши някоя работа. Само да няма сакътклъци.
fikata - майстор
Kalin_Do написа:
така и така си ме подсетил...ако вземе да тръгне с жицата? :? :ug:
Не разбрах дали си опитвал да го развъртиш на ръка?
mitcd - специалист
fikata написа:
Не разбрах дали си опитвал да го развъртиш на ръка?
Ще разбере като го включи, ако запуши значи не се върти на ръка !!!

Тема "Какъв е този електродвигател,и как да го подкарам?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: