Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fikata - майстор
Друго питане.
Използвам двигател от пералня "Рига"–8 за косачка. Пусковото реле е много изтормозено и понякога при по–голямо натоварване защита изключва което е добре защото пази мотора. Такова вече не се намира като резервна част.
Мога ли да се преработи схемата и релето да се елиминира?
1hidrazin ти е дал вече най верния отговор/както обикновено. Релета РТК-1-1УХЛ4 2.6 се намират на пазара ни
2. Защо трябва да сменяваш реле,което работи - изключва при претоварване
3.Схемата винаги може да се преработи
- да се елиминира релето, а двигателя да се пуска с ключ "Рига" Тогава жалко за двигателя - остава без защита
- чрез контактор и подходяща термична защита според номиналния ток на двигателя / моята косачка така работи повече от две десетилетия/
Релето,което предлагаш/въпреки оскъдните данни за него/ няма да стане за защита поради голямия му ток 12А - срещу 2.6А на оригиналното пусково защитно реле
Neno Er - специалист
hidrazin написа:
Релета за Рига им все още доволно много по магазините.
:partyman:
Скоро не съм търсил.
hidrazin - майстор
Ами по принцип щом бачка не се бара. То всичко си е направено и сметнато. Разбирам да е отказало напълно или да има дефицитни и скъпи чаркове, че да се "побългарява". Просто само ще се вкараш във някакъв филм с неясен край. Възможно е даже да ти излезе по-скъпо и на всичкото отгоре да не бачка като хората.
Предполагам в най-близкия по-стар магазин за ел. материали ще ти извадят такова. Пък ако имаш път към някои вторични суровини... Само ако знаеш какви интересни работи се срещат там. Насъбрал съм си една 3 литрова тенекия от маслини с фасунги и то на веднъж, една торба с петтактови ключове от истинските с пъпки, десетина електроклапана от перални - навремето мислех да ги ползвам за напоителна. Така и останаха. И разни такива работи буквално за жълти стотинки.
Успех!
:partyman:

Тема "Как да пусна ел.двигател от пералня?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: