Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ArturDent - Почти Безобиден
pif4o написа:
... силен ток с малък волтаж ако се изразявам правилно ...
Не се изразяваш правилно. Точно обратното.
Малък и за кратко ток, с висок волтаж.
Както са ти писали колегите това можеш да осигуриш с кондензатор.
pavkatay - майстор
А най-добре направи разпечатка на мненията от тази тема и я залепи на прозореца. Като прочете котката какво я чака няма да стъпи повече там :wink:
Bobivan - специалист
Просто я издебни и я напръскай с някакъв дезодоронт....Гаранция че скоро няма да се вестне...
pif4o - специалист
Лелееееее снощи към 4 часа.....мяуууууууууууууууу мяуууууу, тая пущина явно е женска и въпреки зимното време вънка биологичния часовник на мъжкарите цъка и им напомня че е пролет и време за разплод. Тая наща се свила в ъгъла на джама и онея двама мужкарци мякат на среща. Открехнах леко джама, сънен и с гореливи очички с раид в ръка центрирах двамата мъжкари преко у муцуни. Леле направо се телепортираха на земята , женската избяга в обратна посока. До сутринта докато тръгна на бач ни вест ни кост от тях. Мисля си че раида ще помогне ако ги накажа още 1-2 пъти :) Ако ли не съм подготвил дъска от ПВЦ ламперия да я сложа под наклон да не се задържат на перваза, освен ако не извадят вендузи на лапите кат гекони :mrgreen:
roly - специалист
Залепи лепенка Зло куче на прозореца- сигурно ще се стресне.
romanpm - майстор
Пробвай с извод от електрически унищожител за комари , те са с високо напрежение и токът е нищожен :?
pif4o - специалист
Уффф темата излезе изцяло от раздела, ама кво да правя първоначалния замисъл беше свързан със тоци. И да използвам сега да ви питам , как се определя ква мощност може да носи квадратурата на кабелите. Примерно мостов кабел 1.5 квадрата колко киловата ще понесе без проблем, и формулата по която се смята ?
п.п. Наmерих отговора , това е цитат от пост на колегата pavelari
Аз действам по следните данни 5А - квадрат, 10А квадрат и половина, 16А два квадрата и половина, 25А четири квадрата, 35А шест квадрата - за кабели от типа ПВВ като токовете са минималните за тези кабели, но и най сигурните. 6 квадрата може да издържи до 63А но не продължително време и то ако има възможност за охлаждане на кабела...
Гъвкавите многожични проводници издържат с около 10-15% по-големи токове.
bobyl - специалист
Pif4o , определено темата не е за тоя форум , но нали сме все колеги - ще си помагаме !
Има препарати специално за тази работа , за вътрешно приложение (вътре в къщата или апартамента) и за външно приложение(за на двора) .
Мoжеш да си го поръчаш on-line тук .
Иначе с "токовете" може и някой друг да се "усмихне" , вкл. и деца
Последна промяна от bobyl на съб мар 05, 2011 10:31 am, променено общо 1 път.
velas - специалист
Chefo77 написа:
leosat varna написа:
Във всеки магазин за животни има препарати за прогонване на котки.
Аз имам двама идиота (котарака) и с голямо удоволствие си хъркаме пред телевизора.... Не е хубаво да се издевателства над животните...
Еее, не така. И аз ги обичам животинките, но едно е аз да си направя избора и да се грижа за него, друго е външно животно, което обикаля квартала по 18 часа на ден и накрая влиза при децата ми ...
Абсолютно едно и също е!!! И двете са живи същества...По същата логика дай да избиваме бездомниците...или да ги прискаме с райд...
gtg1977 - специалист
А случайно да знаеш колко от животите и са останали. :-D Защото ако са всичките девет,лесно няма да те остави :lol:

Тема "Проблем с котка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: