Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Тани - модератор
boltik написа:
Ами какви са тези датчици,които реагират на земна газ,а не на тази в бутилките?Ако може да качите линк на тази плевенска фирма да разгледаме,какво предлагат.
Като казваш земна газ и веднага я асоциирах с радон. Американците са луднали на тази тема и в мазетата си имат такива детектори , които пускат вентилатори , за да изхвърлят навън радона .
valat111 - специалист
Тани написа:
boltik написа:
Ами какви са тези датчици,които реагират на земна газ,а не на тази в бутилките?Ако може да качите линк на тази плевенска фирма да разгледаме,какво предлагат.
Като казваш земна газ и веднага я асоциирах с радон. Американците са луднали на тази тема и в мазетата си имат такива детектори , които пускат вентилатори , за да изхвърлят навън радона .
Тани, защо изхвърлят Радона, можеш ли да пуснеш Менделеевата таблица с химичните елементи, да видим къде е радона?
Тани - модератор
Смятам , че знаеш , че е радиоактивен!Rn погледни пореден номер 86

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0% ... 0%BE%D0%BD
ПП сега потърсих за Радона и открих тази страница . Горе от падащите менюта може да видиш и други интересни факти за него!

Прикачен файл

Периодична система.png
Периодична система.png (26.59 KиБ) Видяна 2146 пъти
valat111 - специалист
vk написа:
Абе тая фирма Шеф няма ли ? Който е издал заповедта да не се пуши, той налага и глобите - прасваш му 50 лв от заплатата и бързо ще се отучат.
Там е тънкостта, не 50...100 надолу и ефекта е поразяващ!
valat111 - специалист
Тани написа:
Смятам , че знаеш , че е радиоактивен!Rn погледни пореден номер 86

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0% ... 0%BE%D0%BD
ПП сега потърсих за Радона и открих тази страница . Горе от падащите менюта може да видиш и други интересни факти за него!
ОК, Тани, благодаря за труда ти, постара се. Темата може да придобие следващо развитие, което няма връзка с форума. Например Плутоний 239 /който е в основата на пожароизвестителните датчици, с които съм работил някога/ е по- малко "човеконенавистен" от Радон?
valat111 - специалист
Очаквам и едно мнение, на smlhl..дано не сбърках абвеатурата, той си знае....неотдавна ми подари някои неща, през форума.
valat111 - специалист
Дори ХЕИ и Гражданска Защита не ги знаят....един хотел в Разград е "бъкан" с такива датчици.
valat111 - специалист
За Тани....нещото, което написах за предизвикване на ядрена криза...да го отложим за 21.12.2012
DMN - майстор
valat111 написа:
vk написа:
Абе тая фирма Шеф няма ли ? Който е издал заповедта да не се пуши, той налага и глобите - прасваш му 50 лв от заплатата и бързо ще се отучат.
Там е тънкостта, не 50...100 надолу и ефекта е поразяващ!
Благодаря ви колеги, че се опитвате да помогнете. Не исках все още да се прибягва до вариянта с глобите, за да не се обтягат отношенията между колектива. Затова вириянта с датчиците ми се видя най-елегантния начин. На някои хора с характер тип "говедо", докато не им пуснеш ток по телената ограда, няма да спазват забраните.
Явно противопожарните датчици няма да ми свършат работата, която искам, тъй като са предназначени за друго и работят при по-висока концентрация на дима. Няма начин да се слага видеонаблюдение, както препоръчват някои колеги. Може би оптично-димните датчици в комбинация с датчик за СО(две в едно), видях, че има такива в чуждите сайтове, може да свършат някаква работа за моя случай, но това трябва опитно да се останови. Или някакви електрохимични датчици.
Съжелявам, че не знам китайски да предложа на китайците да разработят идеята за датчик, специално за цигарен дим. Мисля, че в днешно време такъв би бил доста полезен, още повече, че много страни налагат пълна забрана за тютюнопушене извън позволените места. Даже може да го именуват "електронен нос" :lol: , който като човешкия нос да разпознава острия мирис от цигарата.
zimel - специалист
http://www.deltainst.com/BG/Products.ph ... &scatID=96

Колега, попитай в делта инструментс дали техния датчик за СО ще сработи на една цигара, и дали могат да го направят по-чуствителен.

Тема "Димни детектори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: