Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Тани - модератор
ieiei написа:
Конденза става от водни пари , а тези пари не са били там когато си запечатал лампата
Защо ли вакумират климатичните системи :?
NeoBoss написа:
не ме разбрахте. Вече направих една напълно затворена такава лампа , седя на близо метър дълбочина и съм я гледал дали няма да изпусне мехурче... ама след зимата като я извадох цялата е на капки. предполагам това е само от конденза. Та не ми се иска всеки сезон да правя нови лампи. Алтернативните течности на това масло са спирт и олио :) или както предложи колегата смола. Та със сигърност ще съм решил следващата да я пълня но още немога да реща с какво :)
Тани написа:
Конденза става от водни пари , а тези пари не са били там когато си запечатал лампата, защото в такъв случай щяха да кондензират още първия ден! Прочети предишния ми пост и го осмисисли? Трябва да затапишне з водонепропусклив материал . а с паронепропусклив!
От друга страна при климатиците обема на въздуха в тръбния път е доста по-голям , а при климатиците дори една миниатюрна капчица , която ще е невидима в лампата на питащия , при замръзване би запушила капилярката !
Винтчо - специалист
ieiei написа:
това е само от конденза
Пробвай да я вакумираш.
Флуидите се движат от по-високо към по-ниско налягане, тоест направо ще почне да засмуква водата.
Може би си струва да се пробва по следния начин- две коркови тапи, през тях се пробива отвор, прекарват се жиците, отворите се уплътняват. След това набиваш тапите. Ако се напълни- вадиш, източваш, чистиш и пак набиваш тапите.

Тема "Подводно осветление (направи си сам)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: