Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gecata82 - специалист
hidrazin написа:
Аз лично предпочитам тези:
ДЮБЕЛ СЪС СВИНСКА ОПАШКА
Моите само дето са черни на цвят.При тях хубавото е че свинската опашка има бутонче за откопчаване - винаги можеш да прихванеш някой
забравен или допълнителен кабел.Преди да завърша всичко не режа опашките а ако са зад картон въобще не ги режа.
Ако е зад картон стават ама ако е мазилка забрави, надигат прекалено много, но като цяло не съм много доволен от тях (лично мнение), има едни фалшиви дето опашката се къса като хартия и не можеш да стегнеш нищо.
hidrazin - майстор
Оооо...Извинявам се - въобще не съм мислил за мазилка.Наистина надигат много.Основно ги ползвам където е бетон.
Черните дето ползвам са достатъчно здрави.Явно имам късмет - до сега не съм попадал на фалшиви.
:partyman:
paralesa - специалист
има три вида свински опашки(стяжки)
Бели...тънки или дебели няма значение с времето особено ако са на слънце прегарят и заминават. А по-тънките се късат като косъм
Черни боядисани- бели,но боядисани в черно,същия боклук
Черни с катран. Те са най-добрите и дори на слънце изкарват доста време и ако не се пипат нищо им няма.

Това само за свинските опашки,тия дето са с дюбел обикновено не са от най-качествените,затова аз ползвам пластмасов дюбел тип "таралеж" и свинска опашка от хубавите. Не е красиво,но ако е скрито под картон е перфектно. За мазилка най-добри са пластмасови дюбели тип "фиба" . Почти не "надигат"...
В работата си съм извързал десетки километри трасета с опашки...последно една 7 километрова ограда я обиколихме три пъти хахаха. И съм най-доволен от италианските ,които се продават във филкаб по сто в пакетче. Има едни други хиляда в пакет със закривен връх-не стават. А има едни на елмарк...толкова съм се ядосвал с тях.стегнеш 2,третата се къса. И обикновено като се скъса ръката ми отхвърча в тухлите или мазилката и се раздирам. Обаче именно в тая 7 километровата ограда попаднахме на боклук от филкаб. Дотогава не ми се бе случвало,но и италианските не бяха добре. НЕ се късаха,а се откопчаваха...Не знам от времето ли беше(беше минус 10) ,но едва ли. После при плюс 10 имаха по-малко брак,но пак от 100 в пакет,поне 15 си заминаваха...такова ччудо не ми се бе случвало :)

Тема "Инструменти за захващане на кабели?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: