да доста бързо разсъждавъх но май ще трябват и някой друг транзистор но няма значение ще го направим само контактор не става трябва да има кой да следи и след това да му подава данни за да се задейства
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
julian1960
- напреднал
83 мнения в "Реле което да наблюдава евентуално отпадане на нулата"
valqk
- специалист
Понеже много се чудих дали да пиша, но след случката днес...
Отпадна ми нулата. Някой пън е връзвал жиците към тези на стълба и си е оставил ръцете.
Не отпадна напълно, но падна на 12в напрежението. Резултата - ми спря всичко. Пипах нулата и нищо - може и да ми е голямо съпротивлението
Това за което се сещам да се продава е дефектнотокова защита.
Ако обаче, това не ти върши работа, си намери някой да ти направи схемата с контактора. Може и схемата да включва контактора на късо, че да ти пада бушона, ама както се реши на място.
А, да за нея ще трябват още доста елементи, включая юпс/или някакво независимо захранване, което да управлява бубината на контактора) както и да имаш ЗАДЪЛЖИТЕЛНО 3 кабела - фаза, нула и земя, че да може да сравнява дали е паднала нулата (по двата кабела само няма как да стане или поне не се сещам как).
Успех.
Отпадна ми нулата. Някой пън е връзвал жиците към тези на стълба и си е оставил ръцете.

Не отпадна напълно, но падна на 12в напрежението. Резултата - ми спря всичко. Пипах нулата и нищо - може и да ми е голямо съпротивлението

Ако обаче, това не ти върши работа, си намери някой да ти направи схемата с контактора. Може и схемата да включва контактора на късо, че да ти пада бушона, ама както се реши на място.
А, да за нея ще трябват още доста елементи, включая юпс/или някакво независимо захранване, което да управлява бубината на контактора) както и да имаш ЗАДЪЛЖИТЕЛНО 3 кабела - фаза, нула и земя, че да може да сравнява дали е паднала нулата (по двата кабела само няма как да стане или поне не се сещам как).
Успех.

vvventsi
- специалист
valqk написа:Понеже много се чудих дали да пиша, но след случката днес...Колега като няма нула какво ще дава на късо контактора че да изгори бушона,на ли късо се нарича ако се свържат фаза и нула!
Отпадна ми нулата. Някой пън е връзвал жиците към тези на стълба и си е оставил ръцете.![]()
Не отпадна напълно, но падна на 12в напрежението. Резултата - ми спря всичко. Пипах нулата и нищо - може и да ми е голямо съпротивлението![]()
Успех.
valqk
- специалист
Тани написа:vvventsi
Това с 12-те волта няма да го коментирам , защото.... абе защото!
Ако имаш заземителен кабел(трипроводна инсталация) ти е през онази работа дали няма нула или фаза! Ти си си защитен !
Не си измисляй проблеми за да им търсиш решения те беше посъветвал някой!

julian1960
- напреднал
който не се е сблъскал с проблеми той не е измислил нищо-- първо е проблема след това е решението
БайТанас
- специалист
lubomirlz написа:При пренапрежения от прекъсната нула малко трудно ще се защитиш с вентилен отводНее точно така има вентилни отводи тип варистор при повишаване на напрежението над 270 волта съпротивлението им става нула и закъсява фазата към нула и ти отпада предпазителя по този начин те защитава .![]()
![]()
Той по-скоро ще ти помогне от атмосферни пренапрежения.
Тема "Реле което да наблюдава евентуално отпадане на нулата" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература