• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
julian1960 - напреднал
да доста бързо разсъждавъх но май ще трябват и някой друг транзистор но няма значение ще го направим само контактор не става трябва да има кой да следи и след това да му подава данни за да се задейства
vvventsi - специалист
Май почвате да си измисляте не съществуващи проблеми и да се чудите за тяхното решение!
valqk - специалист
Понеже много се чудих дали да пиша, но след случката днес...
Отпадна ми нулата. Някой пън е връзвал жиците към тези на стълба и си е оставил ръцете. :axe:
Не отпадна напълно, но падна на 12в напрежението. Резултата - ми спря всичко. Пипах нулата и нищо - може и да ми е голямо съпротивлението :?
Това за което се сещам да се продава е дефектнотокова защита.
Ако обаче, това не ти върши работа, си намери някой да ти направи схемата с контактора. Може и схемата да включва контактора на късо, че да ти пада бушона, ама както се реши на място.
А, да за нея ще трябват още доста елементи, включая юпс/или някакво независимо захранване, което да управлява бубината на контактора) както и да имаш ЗАДЪЛЖИТЕЛНО 3 кабела - фаза, нула и земя, че да може да сравнява дали е паднала нулата (по двата кабела само няма как да стане или поне не се сещам как).

Успех. [-o<
vvventsi - специалист
valqk написа:
Понеже много се чудих дали да пиша, но след случката днес...
Отпадна ми нулата. Някой пън е връзвал жиците към тези на стълба и си е оставил ръцете. :axe:
Не отпадна напълно, но падна на 12в напрежението. Резултата - ми спря всичко. Пипах нулата и нищо - може и да ми е голямо съпротивлението :?
Това за което се сещам да се продава е дефектнотокова защита.
Ако обаче, това не ти върши работа, си намери някой да ти направи схемата с контактора. Може и схемата да включва контактора на късо, че да ти пада бушона, ама както се реши на място.
А, да за нея ще трябват още доста елементи, включая юпс/или някакво независимо захранване, което да управлява бубината на контактора) както и да имаш ЗАДЪЛЖИТЕЛНО 3 кабела - фаза, нула и земя, че да може да сравнява дали е паднала нулата (по двата кабела само няма как да стане или поне не се сещам как).

Успех. [-o<
Колега като няма нула какво ще дава на късо контактора че да изгори бушона,на ли късо се нарича ако се свържат фаза и нула!
Тани - модератор
vvventsi
Това с 12-те волта няма да го коментирам , защото.... абе защото!
Ако имаш заземителен кабел(трипроводна инсталация) ти е през онази работа дали няма нула или фаза! Ти си си защитен !
Не си измисляй проблеми за да им търсиш решения те беше посъветвал някой!
valqk - специалист
Тани написа:
vvventsi
Това с 12-те волта няма да го коментирам , защото.... абе защото!
Ако имаш заземителен кабел(трипроводна инсталация) ти е през онази работа дали няма нула или фаза! Ти си си защитен !
Не си измисляй проблеми за да им търсиш решения те беше посъветвал някой!
:prayer: абсолютно подкрепям.
julian1960 - напреднал
който не се е сблъскал с проблеми той не е измислил нищо-- първо е проблема след това е решението
БайТанас - специалист
Ако се боите от пренапрежение в следствеи на прекъсната нула не ви трябват никакви релета или контактори просто си монтирайте по един вентилен отвод и няма да имате грижа ще ви запази и уредите здрави .
lubomirlz - специалист
При пренапрежения от прекъсната нула малко трудно ще се защитиш с вентилен отвод :) :) :) Той по-скоро ще ти помогне от атмосферни пренапрежения.
БайТанас - специалист
lubomirlz написа:
При пренапрежения от прекъсната нула малко трудно ще се защитиш с вентилен отвод :) :) :) Той по-скоро ще ти помогне от атмосферни пренапрежения.
Нее точно така има вентилни отводи тип варистор при повишаване на напрежението над 270 волта съпротивлението им става нула и закъсява фазата към нула и ти отпада предпазителя по този начин те защитава .
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Реле което да наблюдава евентуално отпадане на нулата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: