Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
zz_stefanov - майстор
То ако има такава голяма отечка между двата, тя няма ли да се отразява и на електромера.
Не може ли да е от комбинация на неподходящи криви на сработване на предпазителите.
Прави сте обаче че трябва всичко да се провери едно по едно
kretio74 - специалист
Според скромите ми разбирания не може да е компресора(хладилника)максимума му е 200-250 вата. Има или утечка по инсталацията, но проблема е сериозен щото да изключат 63А консуматора е як.Провери за добросъвестен съсед както каза Тани, дип, че не включвам как ще се закачи между главното и апартаментното табло. Но да не забравяме БЪЛГАРСКАТА ПРИКАЗКА не може да не може.
ARTU - специалист
Няма почернели проводници - компресора и и релетата отзад са като нови (е, изключвам малко прах и паяжинки). Кондензната вода излиза по улейче от хладилника и по тръбичка отива в специален съд над компресора, откъде се изпарява.
Не знам само дали самия компресор няма някаква защита, която при прегряване да окъсява по този начин.
Вървим към идеята за недобросъвестен съсед. Българина е уникален - преди време гледах кадри от установена кражба на ток, където собственика на апартамента беше пробил стената към гърба на стълбищното табло и си беше направил паралелна инсталация от там.
Тани - модератор
Не е задължително да краде някой.Може да е и някакъв друг проблем , но е в участъка между двата предпазителя!
vvventsi - специалист
направи така: след като 25A вия ти е от старите черни предпазители го смени с новите от белите, но e хубаво да видиш с каква крива е външния ,ако е “B” ,накарай енергото да го сменят със “C” ,а ти си купи от новите 25A с крива “C” и виж дали ще продължава да изключва ,може стария да е здал багажа и да не ще да изключва!
baretata_7_62 - специалист
Извинявам се но само да попитам какво характеризат тези B, C. криви. Ясно ми е че е нещо относно времето за сработване, но общо взето каква е разликата във времето, некакви стойности. А тези със G криви удачно ли е да се използват :) При какви условия
lubomirlz - специалист
baretata_7_62 написа:
Извинявам се но само да попитам какво характеризат тези B, C. криви. Ясно ми е че е нещо относно времето за сработване, но общо взето каква е разликата във времето, некакви стойности. А тези със G криви удачно ли е да се използват :) При какви условия
Ясно ти е нещо ама нищо не ти е ясно. Прочети тая тема там се го обсъждали тоя въпрос http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=32253

Тема "Проблем с късо и хладилник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: