Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kam34 - специалист
Хич не е смешно, само че "заземяването" трябва да го правиш на мястото където работиш демек в апартамента фазата към нулевата шина. В мястото на късо съединение напрежението както ти е известно е нула. Това си е основно защитно мероприятие при работа с високо напрежение.
dobcho_vn - специалист
Знам, че основно защитно мероприятие във всички мрежи от НН до СВН.
И явно не съм се изразил правилно - слагам земното на изходящия предпазител след електромера в ГРТ-то.Защо, недай Боже, като почне да гърми да гърми при мене ? Нека си гърми в ГРТ-то :roll:
piron45 - майстор
След като се спре тока от външен предпазител може да се сложи табелка с надпис ''не включвай работят хора''....пак си е предпазна мярка.[/quote]

Аз пък не бих сложил такава табела в общественото табло на блока, защото се набираме в България и табелата по скоро ще предизвика някой олигофрен нарочно да бутне предпазителя за да види какво ще стане.
Иначе ако палчето на предпазителя на апартамента ти е в изключено положение никой няма да му обърне внимание сред многото други предпазители.

По скоро съвета на колегата за изваждане на проводника от АП-то е сигурния вариант.

Тема "Чистка в ел. таблото, безопасност" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: