Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fikata - майстор
лошото е че няма разклонителни кутий в мойта панелка,а кабелите вървят в замазката.
Невъзможно е да няма кутии.Въпросът е да ги намериш.
velas - специалист
bojkob написа:
Проверих предпазителя всичко е наред (влиза и излиза ток)
Как го провери? С какъв предпазител си?

Някои върховни АП-та искат доста цъкания докато зацепят наистина.
bojkob - специалист
Кутий няма със сигурност защото аз съм правил ремонта в нас и съм шпакловал всички стени и няма кутий.

Предпазителя го проверих с фазомер от едната и другата страна и от двете има ток.

От този предпазител излиза още един кабел за осветлението на коридора което е с реле и отделен кръг и в коридора всичко е наред.
fox_vt - майстор
Ами виж сега кабела който излиза от предпазителя не този за коридора а другия той някъде се разклонява за да захрани всички останали лампи,там на това разклоняване е проблема в самата връзка.Няма как да имаш един кабел захранващ няколко лампи без никакви връзки просто няма начин.
velas - специалист
Ток не се проверява с фазомер (по-правилно е да се каже фазопоказател), а с пробна лампа. Това упражнение е безсмислено при положение, че имаш и друг кръг, вързан към АП-то...ето ти пробна лампа.
Сега проверяваш всички открити връзки. Ако там всичко е наред, проверяваш скритите...или както се казва - Йовков, "По жицата".

П.П. "Кутий", нов римски пълководец ли е?
John - специалист
Не се разбира ,какво ти се губи.Няма фаза като,човека открил темата или не светят а,има фаза в повече?В първият случай търсиме кутия,в панелите обикновено я слагат зад вратата на кухнята или под таблото на 20-30 см от пода или до вратата на кухнята.
При теб ако е втория случай,провери всички нулеви проводници намиращи се в таблото.Най- вероятно имаш хлабава /нагоряла връзка на нулевата шина.
fox_vt - майстор
Аз доколкото разбирам и двамата имат сходен проблем от предпазителя излиза фаза но не стига до фасунките и ключовете на лампите-което значи че има някъде прекъснат кабел или нагоряла връзка в разклонителната кутия на осветлението,която пък никой не може да намери :lol:

Тема "Проблем с осветление. Не идва фаза до ключа." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: