Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
jamezon - специалист
Ще пробвам всички варианти и най-накрая ще изхвьрля това реле и ще сложа от стария,то поне е до сигурни 72 градуса...само стига да влезе сондата в трьбичката на бойлера...
DMN - майстор
Ако си решил да правиш промени, трябва да си сигурен в това, което правиш, заради безопосността на първо място!
Все пак бойлера ти е нов и най-вероятно е в гаранция, и тя ще отпадне след твоята намеса(ако разбере някой, че си правил промени).
jamezon - специалист
DMN написа:
(ако разбере някой, че си правил промени).
[-X
А някой може ли да ми обясни,защо в ключетата,с по 3 крачета са,на най горните е фаза с мост между 2те ключета,от там до 2-та нагревателя.На средното краче е до другите 2 края на нагревателите и на най-долните крачета "0" идваща от терморелето?Предполагам едно от 2те(фазата или нулата) е само за да светят ключетата и то най вероятно фазата,а иначе е постоянна по нагревателите...Защото нулата идва директно от термозащитата минава през терморелето и от там само до ключетата...Вьпроса ми няма нищо общо с температурата,знам,но ми трябва тази информация за една друга щуротия.Имам начертана схема,но ще я кача довечера,че сега пиша от телефон и не мога.
batvenko - специалист
solar_entusiast написа:
Има и вариант в завода да не са сложили или да не е монтирано правилно устройството пречещо на бързото смесване на студената и топлата вода в самия бойлер.
Би ли ми обяснил що за устройство е това.
Отварял съм доста бойлери и в балона има една дълга тръба, стигаща почти до горе, за топлата вода и една къса, сплескана в горния си край и пробита отстрани, за студената вода. На някои има, така наречената, шапка на нагревателя за бързо затопляне на малко количество вода.....
radius - майстор
Аз съм виждал като обърната паница върху студената вода, с цел да не отива нагоре като влиза.
jamezon - специалист
Това е схемата на бойлера,това което съм кръстил зелено,всъщност е термозащитата.Най-вдясно са захранващите проводници.

Прикачен файл

12625732_10206679749650716_1540526313_n.jpg
12625732_10206679749650716_1540526313_n.jpg (94.34 KиБ) Видяна 1700 пъти
jamezon - специалист
Извадих сондата на терморелето,близо 20см е навътре..Не знам това нормално ли е,за сега я извадих с около 2см,да видим довечера дали ще има разлика.(жената ще си мие косата довечера,ще засичам :D :D )
jamezon - специалист
angel_ov написа:
Незначителна.

КОЕ?
jamezon - специалист
Резултатът след издърпване на сондата е 138 литра по водомер...

Тема "Бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: