Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
icemans - специалист
В инструкциите си пише:
Свържете маркуча
за мръсната
вода, без да го
прегъвате, към
канализационната
тръба или
към тръбата
за отвеждане
в стената,
разположени на
височина от пода
между 65 и 100 см;
Но при мен самото свързване към мръсния канал е на по-ниско ниво. И мисля, че изискването се постига и с една "чупка" на ниво м/у 65 и 100 см. и после към мръсния канал на по-ниско ниво.
VLADO66 - майстор
icemans написа:
В инструкциите си пише:
Свържете маркуча
за мръсната
вода, без да го
прегъвате, към
канализационната
тръба или
към тръбата
за отвеждане
в стената,
разположени на
височина от пода
между 65 и 100 см;
Но при мен самото свързване към мръсния канал е на по-ниско ниво. И мисля, че изискването се постига и с една "чупка" на ниво м/у 65 и 100 см. и после към мръсния канал на по-ниско ниво.
Точно така.
Gnus - специалист
А това "без да го прегъвате" не се отнася за извивките, а за чупките по маркуча.
Здравейте!
Имам странен проблем с пералнята:

Имам кран, който спира водата само за пералнята. Нещо какво го беше прихванало последната седмица капе и капе...щом е отворен постоянно капе, течът се засилваше. Ако е затворен-няма проблем. Реших, че е някоя малка цепнатина или някоя гумичка е сдала багажа... все-пак беше стар. Вчера го смених-вече този проблем изчезна, НО... както обикновено става-друг проблем.
Сега, пускайки коя-да-е програма на пералнята, забелязах, че налива поне 3 пъти по-бавно от преди (разбирай: преди наливаше, все-едно чешмата е отворена докрай, сега едвам църцори, все-едно е ниско налягането, но не е... нормално си е). Мислех да не би крана да не пуска достатъчно вода-отворих го до край-пак същото. Освен това, ако отворя крана докрай пак започва да избива капка през самата врътка. Никъде по свръзките няма вода (понеже има коляно, после преход 1/2 на 1/2, след това крана и след това 1/2 на 3/4, тогава е пералнята), но горе, от самото връткало на крана избива капка. Ако върна крана да речем оборот, оборот и нещо... пак си е отворен, този проблем изчезва.

Някакви идеи?
fikata - майстор
Почистване на входните филтри за вода
Ако забележите, че на машината й тряб‐
ва по-дълго време, за да се напълни,
проверете дали филтърът в маркуча за
подаване на вода не е блокиран.
1. Затворете крана за водата.
2. Развинтете маркуча за подаване на
вода.
3. Почистете филтъра в маркуча с твър‐
да четка.
Изображение
Последна промяна от fikata на пет яну 24, 2014 2:06 pm, променено общо 1 път.
VLADO66 - майстор
Крана сферичен ли е или кеклов :?
Кранът е кеклов.
Ще погледна пак маркуча, макар, че при поставянето на крана го огледах и (уж) не беше замърсен изобщо. може да го продухам и с компресора, вътре да няма нещо. А и този проблем с пълненето се появи изведнъж-със стария кран-имаше теч, но пералнята пълнеше нормално. С новия кран-няма теч, но пералнята пълни бавно. Странното е, че въпреки бавното пълнене на машината, пробната програма, която пуснах, трае с 3-4мин. по-дълго от обикновено, а дрехите са добре изпрани и изплакнати.
Утре ще поогледам пак... днес до късно работа и да не стане някоя глупост вечерта.

Благодаря!
VLADO66 - майстор
Трябва да натегнеш леко/половин оборот/ гайката на салника на крана-тази която е на оста,за да спре теча от него.
lov - майстор
Често срещано е пишман майсторите да объркат посоката на кеклов кран.

Тема "Размисли около една пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: