• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vvventsi - специалист
fikata написа:
vvventsi
многожичен = stranded
едножичен = solid
многожилен = multicore
едножилен = single core
:-D
Какво искаш да кажеш със това?
fikata - майстор
Какво искаш да кажеш със това?
Казах го преди да се саморедактираш :-D на
многожилния да стане многожичен едножилен проводник.
valentino76bs - майстор
vk написа:
6 квадрата , при растояние 20 метра, както ще го прокарваш - да не се окаже че малее квадратурата. Топлофицирана ли е сградата - как се отопляваш ?
Освен това само един проводник ли ще теглиш ? Да не би да е за земен проводник, за ДТЗ ?
Tо от тука трябваше да се тръгне,аз не обърнах внмание ,тя явно цялата инсталация е направена.И аз питам за какво ти е .....ако е да крадеш ток само не казвай/шегувам се/...:)
Pablo - специалист
valentino76bs написа:
vk написа:
6 квадрата , при растояние 20 метра, както ще го прокарваш - да не се окаже че малее квадратурата. Топлофицирана ли е сградата - как се отопляваш ?
Освен това само един проводник ли ще теглиш ? Да не би да е за земен проводник, за ДТЗ ?
Tо от тука трябваше да се тръгне,аз не обърнах внмание ,тя явно цялата инсталация е направена.И аз питам за какво ти е .....ако е да крадеш ток само не казвай/шегувам се/...:)
Ток няма да се краде. Твърде съм блед :) за целта. Две домакинства сме на един електромер и един предпазител 63 А. В студените дни не стигат въпросните 63А. На домакинство по около 8KW ни трябват. Това е общо взето. Има обща нула пусната по тръбите , така че 1 брой ЖИЦА/ПРОВОДНИК/КАБЕЛ/ШНУР/ЖИЛО/БЪКЪР/АЛУМИН/ЧУГУНЙИ/АКВАТИТАН или каквото мине през тръбите . Това е :) . Просто трябва да знам какво да си поискам в магазина , така че да ми е по-лесен живота при прокарването :).
vk - специалист
Какви са тия изпълнения - 2 домакинства с един електромер - а как отчитате помежду си ?
Според мен трябва да пуснеш и нула, а не да товариш тази нула която сега имаш (освен ако не е яка). Отново помисли за дебелината на проводника - за 8 kW дали не е по-добре проводник 10 кв.мм. Ето ти и цените по каталога на Елкабел (това са базови цени - отстъпките са до 50%). Потърси начин чрез някоя фирма да ползваш отстъпка.

ПВ-А2 (мек) H07V-K 1x6 мм 1.70 лв/метър
ПВ-А2 H07V-K 1x10 мм; 3.16 лв

ПВ-А1 (едножилен) H07V-U 1x6 мм; 1.67 лв/метър
ПВ-А1 H07V-U 1x10 мм; 2.80 лв/метър
Pablo - специалист
Нулата е яка...а за двете домакинства...сложно е :).

10 квадрата не знам дали ще минат безпроблемно през “дядовата ръкавичка" .
valentino76bs - майстор
Какъв то и кабел /проводник/ да е все ще е трудна тази задача,в тръбите има ли място или са натъпкани добре с другия кабел...:),то ако е един апартамента вътре как ще ги докараш нещата...?....или с една дума искаш да вдигнеш квадратурата на магистралния/захр./ кабел към твоето табло в апартамента.С един проводник няма да стане/има вариант но зависи/,сега с какъв кабел е захранването ти.
valentino76bs - майстор
Pablo написа:

Нулата 16кв. а фазата 6. :lol: ......я дай малко по подробно ако искаш найстина съвет който да ти свърши работа независимо дали ще стане или не.
vk - специалист
Не би трябвало тръбите със захранващите кабели да са пълни.
Пълни са обикновено тръбите на слаботоковите инсталации - телефоните на Бтк, звънчева и домофонна инсталация - там обикновено се пъхат всички телевизии и интернет доставчици със техните коаксиални/FTP/Utp кабели. Но тук(в тези тръби) не бива да влизаш с кабл за високо напрежение.
Трасето на захранващите кабели за апартаментите трябва да е свободно.
valentin112 - специалист
valentino76bs написа:
Pablo написа:

Нулата 16кв. а фазата 6. :lol: ......я дай малко по подробно ако искаш найстина съвет който да ти свърши работа независимо дали ще стане или не.

valentino76bs, би ли ми отговорил на една питанка: ако по някаква причина /прегряване от лоша връзка или друго/ отпадне един от захранващите проводници предпочиташ кой да е-фаза или нула?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Препоръчайте модел кабел 6кв.мм лесен за прокарване в канал" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: