Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Niki72 - специалист
Още ли мигат или ги върна и караш на халогенки?
Една от мойте и мигаха диодите защото имаше 1 изгорял резистор- не му личеше на вид ама с омметър се разбра.
У вас напрежението да не 235 волта - мерил ли си го, а тези лампи да са до 220-230 ? Има такива Лед луни от 85-265 волта- с тях няма да имаш проблем.
Здравейте,и аз се сдобих с лед крушки на 220 волта.Имам две тела с по 4 крушки.Почнах да свалям изгорелите с жичката и да завивам на тяхно място новите.Направи ми впечатление,че една от тях почна да мига без да съм включвал осветлението,продължих с делото опасно.Като завих и 8-та крушка,тази която преди мигаше беше спряла но пък друга беше започнала да мига.И почнах с експериментите.запалих осветлението всичко си работи чудесно.На два ключа съм ,всеки включва 4 броя крушки.Пробвах и отвих мигащата ,за мое учудване други две започнаха да мигат и реших да оставя нещата така,завих я обратно само тя да мига.Мерих захранването 238- 242 волта .
Subsa - специалист
Имаш глим-лампа в ключа на лампите, при изгасено положение, ключа свети?
MIRO_073 - майстор
Subsa написа:
Имаш глим-лампа в ключа на лампите, при изгасено положение, ключа свети?
Ако нямаш глим лампа на ключа се сещам за директна фаза в лампата, а ключа да прекъсва нулата
kolev_k - специалист
fox_vt написа:
Аз за 12 лева си взех със 40 и няколко 5 мм диоди свети като змей ама бяло и още не е изгоряла тестовата луничка.
И аз си вземах такава от Конрад.2 години нон-стоп свети.Накрая сдаде багажа.(отслабна светлината)Дали диодите се изтощиха,дали електрониката замина?!
hidrazin - майстор
MIRO_073 написа:
Ако нямаш глим лампа на ключа се сещам за директна фаза в лампата, а ключа да прекъсва нулата
Нямаме познал верния резултат. Проблема се решава както при компактните флуоресцентни лампи:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=29092
Или така:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=33309

:partyman:

Тема "Проблем с новите ЛЕД лампи за лунички" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: