• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentin114 - специалист
Да, но на изхода на греца сложи филтриращ електролитен кондензатор, за да не го караш да работи с пулсиращо напрежение /трябва да се спази поляритета, разбира се/
moimoimoi - майстор
правилно си разбрал
ако батериите са скапани по добре ги махни да не направят някоя поразия
няма да е зле ако всичко заработи нормално да си сложиш един предпазител 20 ампера на единия край на вторичната/преди греца/
това с димера не съм го пробвал ама теоретично трябва да стане
напреженията на трафа са пропорционални ,т.е. ако намалиш първичното 2 пъти и вторичното ще се намали 2 пъти

колегата има предвит нещо такова
кондензатор ако слагаш казваш на продавача електролитен кондензатор 2200 микрофарада за 25 волта или по високо напрежение,то не пречи

Прикачен файл

St115_54SN2333333333.JPG
St115_54SN2333333333.JPG (20.42 KиБ) Видяна 3551 пъти
Последна промяна от moimoimoi на нед фев 05, 2012 11:03 pm, променено общо 3 пъти.
bulhomes2 - майстор
Като си знаете нещата и не предполагате как ги виждат другите, но "филтриращ електролитен кондензатор" ми е на френски. Съвсем скоро за пръв път се сблъсках с кондензатори, но тогава ми казаха колко точно микрофарада и волта да са. Предполагам, че магазинера ще знае. Тоя кондензатор трябва да го вържа последователно на единия изход от греца или успоредно с буксите за кабела на винтоверта закачам и кондензатора към + и -? Предпазител ще сложа, но с тия 20А се чудя дали кабела 2 кв.мм. ще е достатъчен.

ПП. Докато пишех поста си закачил схемата. Вече ми е ясно. Имах някакви кондензатори по спомен около 1000 микрофарада на 400V. Върти ми се смътен спомен, че единия бил от прахосмукачка. Ще стане ли?
valentin114 - специалист
bulhomes2, нали се досещаш за изправена синусоида /т. е. еднополярна/...е, за по-ясно електролитният кондензатор се казва още "изглаждащ" и се свърва ПАРАЛЕЛНО на изхода на греца...за кондензатора, до 25 Волта ще достатъчно, не сваляй от прахосмукачката, струва стотинки.
Последна промяна от valentin114 на нед фев 05, 2012 11:01 pm, променено общо 1 път.
miroton - майстор
Разкачи електрониката без да режеш кабелите и снимай,че ми стана интересно как немогат да ти ремонтират устроиството.
Как си преставяш да мъкнеш 9 кг захранване.
bulhomes2 - майстор
Аз ги имам снимките
Прикачен файл:
IMG_4237.JPG
Прикачен файл:
IMG_4242.JPG
Прикачен файл:
IMG_4243.JPG
Прикачен файл:
IMG_4244.JPG
Прикачен файл:
IMG_4241.JPG
bulhomes2 - майстор
Тез черните неща ги имало само в Русия. С хиляда зора доставиха за 6 месеца тези двете и те изгоряха веднага.
Прикачен файл:
IMG_4240.JPG
Прикачен файл:
IMG_4239.JPG
Пак общия план да не ровите за предната страница
Прикачен файл:
Puskovoto1.jpg
Прикачен файл:
Puskovo2.JPG
Доколкото разбрах от първия, който се опита да го ремонтира, докато не "усети", че стартера иска много ток, работи като обикновено зарядно. Ако пък някой мисли, че може да го поправи с удоволствие ще си платя за това.
Последна промяна от bulhomes2 на нед фев 05, 2012 11:15 pm, променено общо 1 път.
valentin114 - специалист
На първите снимки едва ли има нещо дефектирало, вторите ...предстоят на проучване...проблемът най-вероятно е от МТОТОТО, едва ли е незаменимо, но...
Последна промяна от valentin114 на нед фев 05, 2012 11:26 pm, променено общо 2 пъти.
miroton - майстор
Много е сложно :lol: :-D снимаи и диодите или са тиристори(натписите)
miroton - майстор
Ако искаш да ти помогнем при ремонта,че захранване за винтоверт не си заслужава.
http://www.mdlp.biz/modul.php
http://www.chipdip.ru/product/mtoto4-3-80-12.aspx
http://dp.prom.ua/p1885371-modul-mtoto- ... 11-12.html
Могат да се заменят.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Мога ли от пусково за кола да захраня винтоверт?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: