Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bobyi - помощник
Това по-горе което съм дал е прецизен терморегулатор. Има го в онлайнмагазина на млад конструктор. Провери дали го има за сглобяване защото е по-евтино. Готов 18,40 лв. за сглобяване 12,10 лв.
nikivd - специалист
Наистина този симистор не издържа. мисля да го заменя със BTA26
hidrazin - майстор
nikivd написа:
Наистина този симистор не издържа. мисля да го заменя със BTA26
И аз не съм доволен от тия.Ако можеш си намери BTA25 - в друг корпус е и добре се охлажда.
Общо взето предпочитам тези в металния корпус но все по-трудно се намират.
nikivd - специалист
Току що сложих БТА26. За момента държи, като е натоварен със 3000 вата нагревател. Намалих напрежението на 140 и чакам. Грее си но ще видим. Сложил съм охладител от стар 200Мхз процесор. Но има и за оправяне по инсталацията на къщите. Кат го включа на максимален товар се получава пад от около 20 волта.
hidrazin - майстор
Дано устиска.Пастичка силиконова сложи нали?
А тоя пад хич не е добре.Много е, отива към 10% загуби по жицата.Ще запалиш някой кабел или връзка в разклонителна кутия.
Помисли за временен кабел, ако ще и да е външно.После пак може да си го ползваш.
Успех!
nikivd - специалист
Пада си е от как се помня, няма страшно. Просто има много дълги и тънки кабели от едно време. Това лято трябва да се преправя. 4мм2 кабел с какъв диаметър е?
hidrazin - майстор
4мм2 кабел с какъв диаметър е?
Ами "пи по ер на квадрат" - излиза към 2,25 мм жицата.С изолацията - различно.
nikivd - специалист
Ако сложа на тази схема един терморезистор и един потенциометър за финно регулиране, дали няма да стане стаен терморегулатор. :)
Изображение
hidrazin - майстор
Мисля че само ядове ще береш с преправянето.Вземи си нещо такова като искаш и температура да регулираш:
http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0% ... %80+14+90C
Комутира 15А.Ако ти дойдат малко, може да му използваш контактите да ти подават напрежение за от опушване на симистора (оня BTA26) и си готов.
Ще имаш почти безконтактен и полуелектронен терморегулатор.
Лека вечер!
fox_vt - майстор
Той колегата май нз какво иска ето вземи тоя и хем ще е прецизен хем има вид и не е мн скъп ,само трябва да му намериш 12 в захранване. http://www.electronicsdesign-bg.com/?t=7&rID=46

Тема "схема за подаване на импулси към ел.нагревател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: