Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Фло - специалист
ZMeyGorianin написа:
Аз закрепям мощен постоянен магнит,някъде около клапана на входа на студената вода в бойлера
Колко да е мощен? Имам няколко магнита от високоговорители /пищялки/ на тонколони, които трудно отлепям от ламарина. Но те са плоски, а тръбите обли-ще има ли ефект щом контактуват на такава малка площ?
Ще има ефект.Естествено ,ако проследиш повечето обяснения на този ефект,ще видиш,че говорят за срещуположни магнити и сложни конфигурации ,все неща,които целят да не вземеш да си го направиш сам,ами да отделиш едни 20-50 лв ,че да си купиш.Самото намагнитизиране на водата се дължи на парамагнитните свойства на кислорода в нея,така,че е достатъчно да мине през магнитно поле.

@nikivd ,това с душа и нагревателя са различни неща.Магнита пречи да се натрупват калциевите и магнезиеви образования във водната среда върху нагревателя,те се отделят от бойлера заедно с водата ,затова водата е с една идея маааалко по-мътна,и като твърди вещества няма как да не ти се трупат по повърхността на батерията и душа.Това е камънак все пак.
rettere - специалист
nikivd написа:
Ще сложа един магнит на душа, да видя дали пак ще се образува варовик. Ако до месец не натрупа значи магнитите действат.
Ще се натрупа , щото водата се изпарява и остава "камъка".Бърши душа след ползване и ще намалее натрупването.

Аз след къпане се бърша и нямам още котлен камък, пък не ползвам магнити.
:wink:

Тема "котлен камък на нагревател." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: