Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
rettere - специалист
sstefanov написа:
Можеш да ги свързваш както си искаш, стига да не превишаваш допустимите им параметри.
при това положение само ги свързваш , но дали ще ги ползваш пълноценно...?
fikata - майстор
pavelari написа:
Остави го Фиката нищо не знае -копира учебници безразборно
Павеле,по леко с квалификациите [-X
Subsa - специалист
rettere написа:
А при последователна работа - вторичното напрежение на предходния трансформатор да е равно на първичното на следващия. :wink:
тоест вторичното на предходния трябва да е 220V вместо 12V, :wink: ?
rettere - специалист
Subsa написа:
rettere написа:
А при последователна работа - вторичното напрежение на предходния трансформатор да е равно на първичното на следващия. :wink:
тоест вторичното на предходния трябва да е 220V вместо 12V, :wink: ?
Автора на темата не пояснява какви са напреженията....само казва, че са еднакви. :?
kuger - майстор
Освен параметрите, дето сте споменали, не се ли сещате, че за свързване в паралел на трансформаторите има и условие, наречено групи на свързване? При трифазните тр/ри те са 12 на брой, при монофазните 2 - шеста и дванадесета. За това на един от колегите, пишещи тук, му се е запалил единия траф /по-маломощния/.
Само не ме карайте да обяснявам за групите, забравил съм :o
Krass - майстор
rettere написа:
sstefanov написа:
Можеш да ги свързваш както си искаш, стига да не превишаваш допустимите им параметри.
при това положение само ги свързваш , но дали ще ги ползваш пълноценно...?
Не. Но понякога се налага.
mgbagera - специалист
Здравейте, имам два трафа от микровълнова но с различна мощност. Как да ги свържа за да удвоя силата на тока?
Искам да ги ползвам за точкова заварка. Пробвах само с един но слаба работа. Успях да му навия само 2 намотки с кабел от маса на електрожен. Топеше пирони и винтове без проблем :-D но точките бяха слаби. Сега съм намерил още един траф и искам да пробвам с два но без да запаля единия :)
Krass - майстор
В паралел. Но двете напрежения (вторичните) трябва да са абсолютно еднакви, иначе ще имаш изравнителни токове. Внимавай и с начала краища.
mgbagera - специалист
Krass написа:
Но двете напрежения (вторичните) трябва да са абсолютно еднакви
Тоест да имат еднакъв брой навивки и двата трафа ?
plamen6703 - майстор
mgbagera написа:
Krass написа:
Но двете напрежения (вторичните) трябва да са абсолютно еднакви
Тоест да имат еднакъв брой навивки и двата трафа ?
За да не изпадаме в теоретични постановки, този вариант с двата трансформатора не е добър вариант и няма да може да реализираш идеята си.

Тема "Свързване на трансформатори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: