Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Chefo77 - майстор
... а на Mythbusters или на Brainiac заобиколиха едно яйце със 100 телефона и звъннаха на всичките едновременно. За не знам колко време звънене му мръдна температурата с 0.1 градус или нещо такова. Не казвам, че са безвредни! Но определено не толкова, колкото се опитват да ги изкарат.
То бяха "забранили" мобилните да се ползват на бензиностанция, нали ... произвеждали статично електричество...
Влади, съжалявам за колежката ти, но е имала друга болест. Рак, тумор или нещо такова :(
Има ли смисъл да коментираме как един БГ лекар открива и доказва първия в света болен от вълните от мобилните телефони?
juvigy - специалист
Имам пряка видимост към колонките - на 5-макс 10 метра са. Я кажете как става това с микровълновата?
Късообхватен ЕМП гън има ли как да си направим ? :-D
VLADO66 - майстор
Има-взимаш една чиния 60см./тип Булсатком/ и вместо конвертора слагаш един магнетрон и воала,имаш средство да пържиш котки(или друго) от дистанция.Дано не съм прав.
bulhomes2 - майстор
VLADO66 написа:
...Дано не съм прав.
Ама Владо, не давай тогава такива акъли, че аз примерно приемам всичко за чиста монета и като нищо ще го направя...
radius - майстор
За оръжието в САЩ, вижте какво пише за terahertz radiation.
Интересна статия с българско участие =D> http://www.opticsinfobase.org/boe/abstr ... e-2-9-2679

В терахерцовия обхват, вълните предизвикват дразнение на повърхността на кожата, където са най-гъсти нервните окончания и усещането е за страхотно парене. Иначе вълните не проникват надълбоко и не нанасят вреди на биологичните единици :lol:
А ГСМ-а и микровълновата са в абсолютно един и същ обхват, спор няма.
Винаги ми е било интересно да сложа магнетрон във фокуса на една чиния ( на тези от булсата и виваком е изместен фокуса), по-добре в класическа параболична.
sstefanov - майстор
Аз предлагам малък контролиран ядрен взрив.
bulhomes2 - майстор
Е това чак няма да му повярвам :? :lol:
lov - майстор
radius написа:
Винаги ми е било интересно да сложа магнетрон във фокуса на една чиния ( на тези от булсата и виваком е изместен фокуса), по-добре в класическа параболична.
Има много други фактори които трябва да отчетеш за да настроиш техниката за да бачка както трябва. камерата на печката се явява и като резонатор а имаш там и вълновод. Не е проста работа а не съвсем и безопасна за лаик по темата.
Иначе един руснак си печеше електромера ама закачеше печката без вратата.

П.П. Май не трябваше да казвам това последното че ще ме погнат монополистите. :x
pipilica - майстор
Не е толко лесно с магнетрона във фокуса на чинията. А освен това е опасно ако не е направено точно, ако се съгласува обаче е супер 1kW на площ 10-15 см².
rettere - специалист
juvigy написа:
Има ли как да смущавам колоните на съседите ? Пускат силно чалгата и ни ченгета ни говорене помагат.
Дайте идеи - имат дискове и пускат през усилвател.
писане черно на бяло с входящ № помага.
пиши оплакване толкова пъти, колкото ти пречат колоните
и....направи проблема си "проблем" на полицията.
мислиш ли , че тогава ченгетата няма да помогнат? :axe:

Тема "Заглушаване на колони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: