Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MamaMy - майстор
:? Нямам идея пич. Казвам ти го от собствен опит върху офис техниката. Не случайно във всички нови машини коротроните са заменени с ролки. Намаля излъчването на отровния озон, но същевременно намаляха и проблемите от зацапването. Цената пък падна в пъти.
hidrazin - майстор
Не всеки метал е способен да добре да отделя свободни електрони. В коротроните се използва волфрамов проводник плакиран със злато (0,3 или 1,5 микрона) или платина. При някои японски модели проводника е покрит с окиси на други метали или въглерод. Всеки проводник е за дадения модел или производител. Замяната им с друг модел не е удачна. С една дума - козата си сака пръч. :lol:
А между другото ти от къде си сигурен че високоволтовия генератор ти работи?
:partyman:
Synthy - специалист
Защото като съединя проводника с медни скоби (това се сетих да ползвам като снадка) всичко си идва на мястото - усеща се мириса на озон. Същото се случва и като сменя касетата с тази от другия климатик, която е здрава и работи на 100%.
И преди някой да ме пита защо не си купя нова касета и да приключи драмата: защото тогава няма да разгбера принципа на работа и конкретно какъв е материала :) А и 200лв. заради скъсана тел никак не ми се дават (толкова струва нова касета).
nakatasan - специалист
Здравейте, на мен също ми трябва малко кантал около 2 м. За Варна от къде мога да си купя ако знаете?
Трябва ми кантал с дебелина 0,4 или някакъв плосък.
MIRO_073 - майстор
nakatasan написа:
Здравейте, на мен също ми трябва малко кантал около 2 м. За Варна от къде мога да си купя ако знаете?
Ако не намериш използвай този магазин в София и да ти изпратят с куриер.
nakatasan - специалист
MIRO_073 написа:

Ако не намериш използвай този магазин в София и да ти изпратят с куриер.
А магазинът е?
За кантал 0,4 на метър каква цена да очаквам?
MIRO_073 - майстор
Прочети темата. Втория пост. Разрови се в нета да го намериш. Има адрес или питай някои колега от София.
hidrazin - майстор
nakatasan написа:
Ако не е тайна за какво ти е? И непременно ли трябва да е 0,4 ? Писал съм вече. Може да си развиеш от някой нагревател. Нов задължително.
nakatasan - специалист
Не е тайна, иска ми се да си направя подгрев на огледалото. Поръчах си такъв нагревател от ибей, ама се оказа, че е за бройка и получих 1, а огледалата са 2 бр. Доставката беше платена и не е оправдано да поръчам още един нагревател от ибей. Затова искам да си направя някаква самоделка за другото, че да ми дойде по-евтино и да не се занимавам да чакам доставки. В същото време да стане грамотно и да не стопя нещо. Бях виждал проект за изработване на нагревател, който става и са използвали 0,4 кантал. Затова и аз такъв търся.
п.п. Никой не спомена каква е ориентировъчната цена на линеен метър.
hidrazin - майстор
Едва ли някой ще ти продаде на метър. И нещо си се объркал. Такива нагреватели се правят от меден бобинажен проводник. Говоря за любителските изпълнения. С тези 2 метра ако огледалото ти е широко 50 см едва ще ти стигне да мине три пъти през него. :)

Тема "Кантал/Нихром София" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: