Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
колев - специалист
Когато са пуснати 3 проводника до лампата, обикновено това са 2 фази. При ключа също трябва да са 3 кабела /за двоен ключ/. Тогава цветната маркировка на кабела няма да отговаря. Ако е наистина земя ще е нещо ново.
fikata - майстор
Когато са пуснати 3 проводника до лампата, обикновено това са 2 фази. При ключа също трябва да са 3 кабела /за двоен ключ/. Тогава цветната маркировка на кабела няма да отговаря. Ако е наистина земя ще е нещо ново.
Колев, похвално е, че си се включил със съвет по темата, но редактирай мисълта си в частта за 2 фази в монофазна система.
Нека бъдем по разбираеми във форума "Направи сам" /както съветва певеца Miroslav Ilic :-D /
lecki - специалист
Колев явно има предвид за включване на две отделни (групи) лампи
които да се включват от двоен ключ например.

Leosat ми събуди любопитството - какво толкова интересно може да има в тази книга :?
fikata - майстор
Така е, но това не са две фази, а една фаза, която може да се появи едновременно на два проводника.
pavelari - майстор
fikata написа:
Колев, похвално е, че си се включил със съвет по темата, но редактирай мисълта си в частта за 2 фази в монофазна система.
Нека бъдем по разбираеми във форума "Направи сам" /както съветва певеца Miroslav Ilic :-D /
Колега Фика, човекът говори за две фази: хващате едната жичка - фаза; хващате другата - пак фаза - е... колко са фазите ? Две. Никой не е казал две различни фази или междуфазно напрежение или пък 380 Волта. Това, че се дразните на мен в никакъв случай не Ви оправдава, когато мачкате новобранците във форума и ги карате да си купуват индустриални контролери когато си правят ЛАМБАТА у дома, също и да си чупят езика - когато определено е ясно за какво говорят!
fikata - майстор
когато мачкате новобранците във форума и ги карате да си купуват индустриални контролери когато си правят ЛАМБАТА у дома, също и да си чупят езика - когато определено е ясно за какво говорят!
pavelari, тук си изпял арията на клеветата :-D

Тема "Свързване на фасунга към нула, фаза, заземяване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: