Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sstefanov - майстор
Докато не се образоваш - т.е. да прочетеш 3-4 учебника по електроника и да ги разбереш, ще продължаваш с глупавите теми да губиш времето на другите...
Ама то учението не става с питане по форумите!
hidrazin - майстор
Господи, що си измислил нета и си допуснал да се докосна до него !!! :prayer: :prayer: :prayer:
:partyman:
stefan_mil4ev - специалист
Образование имам, но по електротехника. Електроника съм учил много базово, но ми е доста интересна и ще я записвам тази година за магистратура. Литература имам бая, но сухата теория е трудна за разбиране и за това се ровя из форумите. Все пак благодаря за помоща.
AAsat - специалист
Защо не пуснеш по една снимка от двете страни на устройството - мисля че проблема щеше да е бързо решен. Сега всеки си мисли, че нещо е едикак си направено и си разсъждава на тая база.
Погледнах платката, и съм ви подвел с отговора си. Картинката е с пистите на платката погледнати отгоре. Иначе казано, нямам никакви обърнати елементи. Не съм качил снимки защото за момента нямам апарат, а телефона ми не прави добри снимки. Все пак ще се опитам днес да намеря апарат. Остава да сменя кондензатора и да видя дали ще има промяна, той единствено не е сменян.
MamaMy - майстор
В такъв случай задължително ти е объркан чипа. Тази картинка дето бях добавил от страни е на чипа с номерация на краката погледнат от към надписа. Като го завъртиш да слезе надписа отдолу (все едно го гледаш откъм пътечките) къде ще бъде първо краче?
Твоят проект за платка ще стане, ако запоиш чипа откъм пистите на твоята платка или ако я направиш отново, но така като обърнеш и транзистора в тази посока:
hidrazin - майстор
И аз това му обяснявам. Всичкото това съм му го обяснил още на първа страница. Ако е от страна пътечки е обърнат чипа.
Има и друг начин за оправяне - хващаш чипа и внимателно му обръщаш краката на 180 градуса да стърчат нагоре
и си го започваш от към страна елементи.
Ама никой не чете. Шо се кося. Да се оправя. Като не може, ни иска и не чете в магазина има работещи.
:partyman:
Явно не мога да обясня правилно. Направих замерваен и на първо краче на интеграла имам маса, а на 8-мо имам плюс, така, че не мисля че съм го обърнал. Ще прикача довечера снимка на платката.
Значи релето заработи нормално. Не знам точно къде беше повредата... Смених транзистора, диода, тримера, кондензатора и съпротивлението и заработи нормално. Явно някои от елементите са били дефектни (предполагам, че кондензатора) и за това не е станало. Интересното е, че сменям всичко за 2-ри път.
:partyman: Все пак благодаря на всички за съветите.

Тема "Малко помощ за една схемичка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: