Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stefsto - напреднал
Тани написа:
А как се държи уреда докато приготвяш гофретите - дали включва и изключва често? Да не би просто да е настроен на по-ниска температира от необходимото? В такъв случай, колкото и да ти е мощен реотана , ефекта ще е същия! Единственото предимство ще е, че ще загрява по-бързо първоначално!
Зелената лампа светва след десетина минути - твърде много време за приготвянето на една гофрета.
Junak - майстор
stefsto написа:
Тани написа:
А как се държи уреда докато приготвяш гофретите - дали включва и изключва често? Да не би просто да е настроен на по-ниска температира от необходимото? В такъв случай, колкото и да ти е мощен реотана , ефекта ще е същия! Единственото предимство ще е, че ще загрява по-бързо първоначално!
Зелената лампа светва след десетина минути - твърде много време за приготвянето на една гофрета.
Зелената лампа светва,за да покаже, че гофретника е готов за работа, а не, че гофретата е готова
fikata - майстор
Зелената лампа светва след десетина минути - твърде много време за приготвянето на една гофрета.
Червената лампа свети винаги,когато уредът е включен в мрежата.
Зелената лампа светва,когато необходимата температура и достигната и формите могат да се заливат със сместта.
Основно правило при печене е предварително загряване на формата,пространството /при фурна/,след което се поставя печивото за термична обработка.
Junak -ът го е казал: уредът има зелена светлина за работа с него. :)
Тани - модератор
stefsto написа:
Тани написа:
А как се държи уреда докато приготвяш гофретите - дали включва и изключва често? Да не би просто да е настроен на по-ниска температира от необходимото? В такъв случай, колкото и да ти е мощен реотана , ефекта ще е същия! Единственото предимство ще е, че ще загрява по-бързо първоначално!
Зелената лампа светва след десетина минути - твърде много време за приготвянето на една гофрета.
Я опиши правенето на първите две гофрети от включването на гофретника. Какво правиш ти и какво прави гофретника, за да анализираме от къде идва проблема.Може да е с малка мощност, както предполагаш, може да е настроена ниска температура на печене, а може и очакванията да са ти прекалено големи !
stefsto - напреднал
Я опиши правенето на първите две гофрети от включването на гофретника. Какво правиш ти и какво прави гофретника, за да анализираме от къде идва проблема.Може да е с малка мощност, както предполагаш, може да е настроена ниска температура на печене, а може и очакванията да са ти прекалено големи ![/quote]
Тук ме хванахте! Гофретарника не е ползван поне две години. Преди дни жената го извади от шкафа и каза, че няма да влезе отново ако не го оправя. Понеже си купихме скоро една фурничка Елит, която печеше филийте половин час - аз преместих долния кварцов реотан от пода на горната част, при което ускорих времето на печене два пъти тя прие, че трябва да се справя и с гофретарника. Та когато го ползвахме преди време установихме факта, че стават много бавно и за ускоряване на процеса трябва по-голяма мощност. Тя в никакъв случай няма да се съгласи отново да експериментира с правенето на тесто и правене на гофрети. (Освен да я излъжа, че е с нови нагреватели, ама няма да мине). А е електричар - проектант на токови инсталации (не, че разбира много, но достатъчно за да изкомандва, хи-хи). Та на това дередже съм....
VLADO66 - майстор
Ти за нагреватели ще дадеш повече пари отколкото за този http://www.tcm-bg.com/product_info.php? ... d6aa2e3421 гофретник
stefsto - напреднал
VLADO66 написа:
Ти за нагреватели ще дадеш повече пари отколкото за този http://www.tcm-bg.com/product_info.php? ... d6aa2e3421 гофретник
То моя струваше 25 лв, но жената го харесва, че имал резервни плочи за сандвичи. То и в момента в Кауфленд има за 25 лева.
kuger - майстор
Преди няколко дена си взех сандвич преса, тоест, като твоето, също 750w. Нямам никакъв проблем /за сега/ с нагряването. Сандвич от две слепени филии, ако го задържа повече от 4-5 минути ще трябва да го режа със флекса :-D Да нямаш проблем с термодатчика?
stefsto - напреднал
kuger написа:
Преди няколко дена си взех сандвич преса, тоест, като твоето, също 750w. Нямам никакъв проблем /за сега/ с нагряването. Сандвич от две слепени филии, ако го задържа повече от 4-5 минути ще трябва да го режа със флекса :-D Да нямаш проблем с термодатчика?
Може и това да е проблема. Би ли измерил с мултицет какво съпротивление ти дават реотаните, при включено положение?
kuger - майстор
Така:
Ток 3,1А. Мощност 660W. Това мерено с битов регистратор /измислена работа/. Напрежение 222V.Съпротивление 72 ома студен и загрят /мерено с прибор DT9208A, любителски/. Време за загряване до индикация готовност 3 минути.
Не може да се вярва 100% особено на регистратора /джаджа от Метро за около 20 лв./

Машинката е Rohnson, мод R 215, P-750W. Щрих код 520...../Гърция/, но произведено - познайте :shock:
За сега съм доволен, докога, ще се разбере :-D

Тема "Нагревател за гофретарник" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: