Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sstefanov - майстор
Защото ОУ са с такова. Покажи цялата схема, ако искаш някой да ти помогне (стига да не е фирмена тайна, разбира се)!
kelt - помощник
sstefanov написа:
Защото ОУ са с такова. Покажи цялата схема, ако искаш някой да ти помогне (стига да не е фирмена тайна, разбира се)!
това ми е схемата на блокове без стабилизатора на 15в http://prikachi.com/images/642/5712642N.jpg
hidrazin - майстор
kelt написа:
защо още се говорите за двуполярно захранване?
Ами защото никой не е предполагал, че ще избереш схема на усилвател от преди 30-40 години и с
по-лошо качество от най-евтиния китайски боклук на пазара. Подобна схема правих някъде 1986-87 година
и още тогава бях силно разочарован. Защо се насочи точно към тази схема?
:partyman:
sstefanov - майстор
Погледни захранването на предусилвателя. Там пише +15V и -15V. Затова говорим за двуполярно захранване.
kelt, май ти липсват основите в електрониката?

А че схемата на усилвателя е пълен боклук - така е.
Предусилвателя - също. От 30 години никой не използва 741 в аудио апаратура.
todortv - майстор
kelt написа:
пусках цялата схема но с усилването има много шум и е необходим много мощен говорите понеже модела на усилвателя е такъв , че работи на максимална мощност аз ползвах един пише до 250W max
но май е повреден защото гъгне.

Схемата ми се състой от трав->грец->филтриращ кондензатор-> и LM317, защо още се говорите за двуполярно захранване?
Както писаха колегите, схемата е стара, но така и така си се захванал, първо увеличи филтриращия кондензатор, сложи си потенциометър на входа, прочети за какво е тримера в схемата и го използвай.
За предусилвателя, моят съвет е отделно трафче 2Х15В. Чети и натрупай опит с тази схема и повреден говорител....

На следващ етап мини на някое по-съвременно схемно решение......Без четене, само с помощ от форумите няма да стане. [-X
dyaneff - майстор
Добра идея Тодор, но вземи му начертай и схема за захранване на ОУ. За да няма повече въпроси. :lol: В тази връзка, все се сещам колко радост беше на времето когато докапаш МА 79хх. :partyman:
sstefanov - майстор
hidrazin вече я начерта схемата (с ценерите), няма нужда от по-различна.
Само че авторът още не може да се осъзнае кое какво е.
kelt - помощник
sstefanov написа:
hidrazin вече я начерта схемата (с ценерите), няма нужда от по-различна.
Само че авторът още не може да се осъзнае кое какво е.
Разбрах това за +15в и -15в, но понеже съм срещал из нета много схеми в които захранването на операционен усилвател има на
схемата за минуса 0в директно от захранването или батерия. Каква ще е разликата когато минуса е 0в и -15в?
sstefanov - майстор
Разликата е -15V.

Тема "Въпрос за понижаване на напрежение от 51V dc на 15V dc" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: