MIRO_073 написа:С това изказване приличаш на политикНищо не разбрах

MIRO_073 написа:С това изказване приличаш на политикНищо не разбрах
krasiorocknroll написа:Първо трябва да провериш собствената си инсталация и бойлера,възможно е да не е занулен.При мен ми се случи такъв ефект със загряването на меките връзки. Проверих нулата от електромера до мен и я приех че е наред. При търсене на утечка в бойлера разбрах, че бойлерите на Елдоинвест които са с елепсовидния фланец и емайлирани водосъдържатели не са надеждно заземени/занулени. Шарения проводни е свързан само с фланеца. Водосъдържателя не беше свързан със заземителния проводник. Самия фаланец е с гумен пръстен, нагревателя е монтиран през проходни шайби, а пристягащата го вилка не може да осигури достатъчно добра ел. връзка заради емайла. Така при поява на утечка от нагревателя малкия по площ заземен фланец не може да я поеме цялата и веригата се затваря и през казана и тръбите.
ESPACE написа: ... ....Заварена пластина има само на фланеца не и на казана. И стария и сегашния бойляр са ми така. Няма отделна връзка към казана. Нея сега съм си я направил сам.
Имат, ама може при теб да се е скъсала. Една заварена пластина за водосъдържателя е и в нея се включва кабелна обувка. Пък може и да са я забравили в някоя партида знам ли, щом не ти се клати някой излишен кабел.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: