• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
svetliopi44 - Чирак...
Точно визията на самото дистанционо управление неми харесва ни на мен, ни на собственика.
Всички ключове и контакти са на Unika+ и тея китаичета никак не се връзват(въпрос на вкус).
И пак питам ... какво не ви харесва в идеята на moimoimoi с инпулсното реле ... ???
За мен това е наи простия и безболезен начин.
Ако имате някакви съображения от гледна точка безопастност, моля споделете я!
torbalan - Дървен философ
не знам какво е "импулсно реле"... За това не коментирам тади схема...

Но няма вид на работеща...
fikata - майстор
не знам какво е "импулсно реле"... За това не коментирам тади схема...
Какво е импулсно реле. С подаване на импулс -натискане на бутон релето сработва и подава захранване към лампата /ите/ С отпускането на бутона релето не променя състоянието си.
При следващото натискане на бутона/или друг свързан във веригата/ релето получава нов импулс и отпада - захранването към лампите се прекъсва..
torbalanе нещо като автоматичната химикалка - щракаш веднъж -показва се писеца,щракаш втори път - писеца се скрива. :)
Не разбрах как по първата схема наmoimoimoi с едно импулсно реле се задейства една лампа, после втора пък след това и двете заедно.
svetliopi44 - Чирак...
Аз до колкото разбрах от схемата е че, има един вход и два изхода.
Натискаш ключа и релето шключва изход 1, гасиш и палиш пак релето включва изход 2.
С други думи един нормално включен и нормално изключен другич изход.
hidrazin - майстор
fikata написа:
Не разбрах как по първата схема наmoimoimoi с едно импулсно реле се задейства една лампа, после втора пък след това и двете заедно.
Никак. Пък питащия да беше дал схемата на опроводяването ама надали я знае де. То до девиаторите ходят три жици е ясно ама нататък?
И клиентът е ясен ама ти за какво си се пазарил с него? Да си викне електротехника дето му е правил инсталацията и да я преправи. Само не ми казвай,
че ти си електротехникът!
Щом на теб и на клиента не Ви харесва визията ще стане с импулсни релета ама първо ще играе това:
Изображение
:partyman:
moimoimoi - майстор
по първата схема може само да се редуват лампите първа-втора-първа-втора..........но не и да светят двете едновремено
защо си мислите че няма да работи незнам :?
според мен ще се получи следното:
вкючвате кой да е девиатор и се подава напрежение към бобината на релето и към контактната му система,релето се задейства и включва и подава напрежение към една от двете лампи,след това изключвате някой девиатор и прекъсвате заранването и светещата лампа изгасва,при следващо включване се подава напрежение отново на бобината на релето и то превключва контактната си система от което следва че ще светне лампата която при предното включване не е светела

Прикачен файл

безнов.JPG
безнов.JPG (29.32 KиБ) Видяна 2786 пъти
Последна промяна от moimoimoi на пон яну 14, 2013 5:51 pm, променено общо 2 пъти.
drastar - специалист
Щом не му харесват евтините, ето http://www.elec-boutique.fr/schneider/r ... is-rf.html
и другият път мислете по отрано :-D

ПП. и спрете да работите с разклонителни кутии :weedman: :weedman: :weedman:
svetliopi44 - Чирак...
hidrazin написа:
fikata написа:
Никак. Пък питащия да беше дал схемата на опроводяването ама надали я знае де.Естествено че я знам. То до девиаторите ходят три жици е ясно ама нататък?Какво нататък , пак естествено от девиатора фаза се подава на двете тела , а нулата си е натавана.
И клиентът е ясен ама ти за какво си се пазарил с него?Аз каквото съм се пазарил с него съм си го взел и човека е доволен :) Да си викне електротехника дето му е правил инсталацията и да я преправи. Само не ми казвай,
че ти си електротехникът! Да аз лично му преправях съществуващата инсталация, този дето е проектирал промените не е помислил , а аз съм изпълнил всичко по ел. плана.
Щом на теб и на клиента не Ви харесва визията ще стане с импулсни релета ама първо ще играе това:
Изображение
:partyman:
Защо да не стане бе човек ,хаиде поне ти обясни ... както казвам и по-горе виждал съм на живо тяло с халогенни и диоди... татискаш светят халогени ... исключваш и пак включваш светват и диодите.
svetliopi44 - Чирак...
drastar написа:
Щом не му харесват евтините, ето http://www.elec-boutique.fr/schneider/r ... is-rf.html
И какво да правя с тези ключове за щори и RC с по 5 канала... цената не коментирам.

Аз лично не работя :) те си бяха монтирани .... :-D просто направих промени дето дизаинера ги е виждал някаде си ... :lol:
drastar - специалист
svetliopi44 написа:
drastar написа:
И какво да правя с тези ключове за щори и RC с по 5 канала... цената не коментирам.

Аз лично не работя :) те си бяха монтирани .... :-D просто направих промени дето дизаинера ги е виждал някаде си ... :lol:
Чети по добре, това не са ключове за щориhttp://www.elec-boutique.fr/unica-top-e ... phite.html, а за цената питай собственика, нали той иска шнайдер ?
Иначе може да стане и с това, но цената му + 2 импулсни релета...също няма да е евтино

ПП. ще е като цветомузика :-D :-D :-D

Прикачен файл

Capture.JPG
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Два кръга на девиатор, дали е възможно?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: