Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
monti_2003 - помощник
камерата ми е като тая по - долу. Никъде не пише за тея nm, как да разбера на колко е чувствителна матрицата?А на камерите не се вижда червено, а бяла светлина, като фенер, но не осветява пространството, като я насочиш в друга посока. Кажете ми, работното напрежение колко е на тези светодиоди - 1,35V, защото с толкова ги смятах?
http://www.ebay.co.uk/itm/Waterproof-IR ... 27d04ce157
А това е моят прожектор, направен със същия вид платка:

Прикачен файл

P1030551.JPG
riki888 - специалист
Разгледай настройките на камерата. И ги разбъзикай. Камерата трябва да я докараш на максимална чувствителност за да лови. А пък светодиодите помисли дали да не ги сложиш около оградата и камерата да ги гледа отдалеч. Така няма нужда да мяташ да речем 20 метра лъч от камерата към оградата.
lov - майстор
От настройките няма какво да направиш. Филтъра е една малка стъклена плака точно пред матрицата. Тоест механичен. Как ги правят и как комбинират нещата с чувствителността на матрицата не знам но дори и да ги размениш от на подобна камера всичко после при дневен режим избива в цвят.
А иначе само проба му е майката ако нищо не пише в упътването. А и вообще може да е резната от към IR спектъра.
monti_2003 - помощник
Не ми се вярва, че от настройките на двр - а и чувствителността на камерите ще се получи, но ще опитам.На камерата има 24 светодиода, които не знам какви са, но в стая на тъмно са просто перфектни. Всичко се вижда повече от добре, но на открито има много шум в картината и се вижда една до 5-7м, като камерата е на височина 2.30м. Оптиката ми е 3.6мм, а ми трябваше поне 6-8мм и повече светодиоди на камерата...кой да знае. Прожектора исках да ми даде по - голяма видимост около сградата и колите...но не се получава.
lov - майстор
Повече от 10-на метра с тези диодчета няма да изкараш. В стаята всичко е добре защото отразяването е в пъти повече. А шума се получава именно заради автоматичното регулиране в камерата. на големи дистанции си иска много мощност и добра фокусировка. Ако имаш възможност изнеси прожектора или прожекторите в зоните които искаш да охраняваш. Аз по същата причина правя това и за това ми е датчика за движение.
hidrazin - майстор
Тези диоди дето си купил и диодите на камерата са доста различни. Главно като мощност. Твоят е едва 60mW.
http://fixled.ru/leds/tsal6200.html
Nякъде го дават и по-малко - 35mW:

С една дума не е ясно на точно какво менте си попаднал. Иначе на оригиналния му дават до 160mW при температура до 60 градуса. Общо взето си заложил на калпави диоди. Не знам от къде си ги взимал но поне направи ли си труда да погледнеш че заводските IR прожектори са с прозрачни диоди и няма нито един с подобни в син корпус? :)
инфрачервен прожектор
Този тип диоди като твоите основно се използват в IR предаватели, дистанционни и подобни но не и за осветление. Синият корпус допълнително стеснява широчината на излъчваната лента и вероятно бяга доста от лентата на камерата. Вземи пробвай как се виждат на някоя друга камера.
:partyman:
monti_2003 - помощник
не използвам датчик за движение поради факта, че има кучета които ще го задействат постоянно. С прожектор с халогенна пура 400w става като ден и най - вероятно ще го правя по този начин...
Тези светодиоди ги взех случайно от един познат като го почерпих за тях. Сигурен съм че ще действат на друга камера...Смятах до 1-2 месеца да си взема още поне 1 камера, ще опитам и на нея как се вижда.
Сини светодиоди се използват и на охранителни камери, http://www.ebay.co.uk/itm/SUNLUXY-600TV ... 148&_uhb=1 , предполагам не са като моите, но и не съм се набутал с тях, цената за тях е 1/4 или 1/5 от най евтините инфрачервени прожектори, които се предлагат у нас.
ditronix - специалист
Сложи прожектор с бяла светлина и сензор на движение. Инфраред осветлението на открито не върши работа,поне това,което е вградено в камерите.А и то е подходящо за камери с висока резолюция,където евентуално ще се търсят много подробности при преглед на записа след събитие. Добри резултати се получават и с бели мощни светодиоди,но цената им все още е доста висока. И прожектора го сложи под камерата,че ако е срещу нея направо ще я ослепи.Естествено да свети в посоката,която се наблюдава. Датчикът може да се изнесе там,откъдето е най-вероятно да се проникне. Това е още едно предимство на този тип осветление!

Тема "Инфрачервено осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: