Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ivanvasilev1970 - специалист
Доколкото разбрах вентилатора с датчик за влага и таймер няма да се управялва с ключ. Вентилатора ще се включва когато влагата надвиши 70 %. Падайки под 70% тахмера влиза в играта и вентилатора продължава да работи определно време.
Така ли е? А ако искам форсирано да пусна вентилатора, когато влагата е под 70?
Този пунктир между лапмата и вентилатора какво показва?
Прикачен файл:
v.JPG
v.JPG (19.48 KиБ) Видяна 3014 пъти
опция за свързване? каква е ролята и?
fikata - майстор
опция за свързване? каква е ролята и?
опцията е когато имаш вентилатор само с таймер да го включваш с ключа за осветление,а като го изключиш вентилатора да работи още пет минути.Ако има датчик да го включиш принудително при влага по малка от 70% и да работи още 5 мин. след изключване на ключа,който може и да не е този от осветлението,както е на схемата, а ключ за вентилатора.
http://www.mmotors.bg/bg/products/ВЕНТИ ... аймер.html
http://mmotors.eu/catalogs/mm-s.pdf
Последна промяна от fikata на пет фев 01, 2013 7:44 pm, променено общо 1 път.
Да разбирам ли, че ако свързването по пунктира бъде осъществено-вентилатора ще се включва всеки път, когата светне лапмата-независимо от това каква е влажността. Вентилатора ще работи докато свети лампата+5 мин след като тя бъде изгасена?
fikata - майстор
ivanvasilev1970 написа:
Да разбирам ли, че ако свързването по пунктира бъде осъществено-вентилатора ще се включва всеки път, когата светне лапмата-независимо от това каква е влажността. Вентилатора ще работи докато свети лампата+5 мин след като тя бъде изгасена?
Да.Но този ключ може да бъде и ключ само за вентилатора. На схемата е показано как може да се използва ключа за осветление на помещението.
Все пак тази схема я дадох за пример.За твоя конкретен случай зависи какъв вентилатор като марка и производител ще избереш.И неговата схема на свързване може да е различна.
Разгледах схемата на вентилаторите vents:
Прикачен файл:
v1.JPG
v1.JPG (15.87 KиБ) Видяна 3003 пъти
Нали и тя е същата? Има ли смисъл да има оптделен ключ за вентилатора, като същата работа може да бъде направена и като светна лампата за 1 сек с което ще си осигура 5 мин работа на вентилатора. А ако искам да работи по дълго ще трябва да оставя лампата включена...а ако имам ключ за вентилатора тоъ ще си работи докато не го изгася от ключа...така ли?
jekasus - майстор
Същата е.
Ама вентилатора да тоалетна го остави със ключ, щото
hidrazin написа:
ама датчици са смрад няма. :-D
:partyman:
:-D
fikata - майстор
ivanvasilev1970 написа:
Разгледах схемата на вентилаторите vents:

Нали и тя е същата? Има ли смисъл да има оптделен ключ за вентилатора, като същата работа може да бъде направена и като светна лампата за 1 сек с което ще си осигура 5 мин работа на вентилатора. А ако искам да работи по дълго ще трябва да оставя лампата включена...а ако имам ключ за вентилатора тоъ ще си работи докато не го изгася от ключа...така ли?
Изборът е твой.По тази схема докато свети лампата за осветлението в помещението вентилаторът ще работи.
Ако има таймер ще работи още няколко? минути след изключване на осветлението.
Ако искаш вентилаторът да работи независимо от осветлението, в схемата трябва да се включи друг ключ, а осветлението да е отделно на друг.
Във всеки случай до вентилатора трябва да отидат три проводника.
totio1973 - специалист
ivanvasilev1970 написа:
Грешката е моя. Не споменах, че вентилатора ще е с датчик за влага и таймер...-по инструкция си иска постоянна фаза.
Ето картинка от разтворената разклонителна кутия:
Прикачен файл:
rk1.JPG
Мислех си за клемите wago, но не ми се ще да преправям цялата кутия наново...
дали няма да се получи, акоединия от засукания кабел (около 4 см) разсуча само 1 см колкото да влезе в клемата wago и така да свържа новите кабели?
Еб.ти изнасилената разклонителна кутия.,,сакън"малко повече кабел да оставят....
Здравейте,
определено ще имам отделни ключове за двата вентилатора.
Ето една скица.
Прикачен файл:
shema.JPG
shema.JPG (90.12 KиБ) Видяна 2983 пъти
В ляво е сегашното положение, в дясно как би трябвало да стане с вентилатор за влага/таймер и втори вентилатор с таймер.
Бихте ли го разгледали? има ли грешки/пропуски.Това е вариант за автономно включване на двете лампи и двата вентилатора.
Само не знам какво да правя с жълтозеления заземителен кабел, който го има в разклонителната кутия?
и другия болезнен въпрос-кажете моля как да свържа новата част от инсталацията със съществуващата?
Благодаря.
jekasus - майстор
Прикачен файл:
траф.jpg
траф.jpg (9.29 KиБ) Видяна 2977 пъти
Това е за жълто-зеления, както и осветителни тела имат това болтче. електронни трафчета го нямат
Демек го пускаш до осветителни тела.
Още ли държиш всеки от вентилатори да си има ключ?
Ако да, от раз.кутия до конзолите трябва има 5 кабела(проводника).
Прекарваш ги, надписваш всеки до къде отива - така ще е по-лесно да се обясни.

Тема "Съвет за изграждане на втора инсталация за вентилатор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: