• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
То аз за това попитах какво ще мери - консумация или светене. :) Пък и от един LED диод до друг има разлика. Едни ламбят добре, други - не. :shock:
:partyman:
MIRO_073 - майстор
bulhomes2 написа:
Купих си доста 6W на 220V, но нещо не ми харесва как светят. Искам да ги измеря дали наистина са 6W. Доколкото разбрах - с мултицета, включен на А, последователно във веригата с луничката. Надявам се, че това няма да попречи на работата на луничката. И тук ми идва въпроса. Показанията ще са в ампери. Как се "обръщат" във ватове?
То и като ги измериш като са по 6W както не светят какво те топли???

Просто на този етап LED осветлението е неефективно. Трябват много пари за да постигнеш примерно 300-350lx осветеност за битови нужди и комфорт с минимален разход на енергия.
bulhomes2 - майстор
Топли ме, че още мога да претендирам китаеца да ми върне парите, ако ме е излъгал с мощността.
Взех си другото мултицетче - има АС А :party: :laola: ама утре ще меря и снимам, че се мръкна...
MIRO_073 - майстор
Ми ако не те е излъгал с консумацията на тези лунички ще си имаш n-на брой лунички които пак няма да ти харесват колко светят.
bulhomes2 - майстор
Тц. Попродадох малко от тях...
MamaMy - майстор
Давам частни уроци по запояване и калайдисване. Такса една лед луничка 6 вата :-D
MIRO_073 - майстор
bulhomes2 написа:
Тц. Попродадох малко от тях...
Отървал си се Поне положителното е, че си купи хубав уред с АС, А :-D
bulhomes2 - майстор
Тъй. Май си изгорих уреда. Ще карам по ред. Това е 3 ватовата луничка
Прикачен файл:
3W.JPG

Видях я, че има винтчета и я поразглобих
Прикачен файл:
3Wrazgl.JPG
Дотук мултицетчето поработваше и изкара някакви показания
Прикачен файл:
3Wpokazaniq.JPG
Турих 4 ватовата
Прикачен файл:
4W.JPG
И са почнаха пак едни показания....
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iB45mwEHPlI[/youtube]
При изключен щепсел и луничка мултицечето си говореше на някакъв странен език
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Y8-7-tZwQK0[/youtube]
а като включа щепсела и луничката - пращене, пресвяткания, ... даже си мислех, че съм изгорил луничката при първото изпращяване (щото си угасна...)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VRJeTLAV9aI[/youtube]
bulhomes2 - майстор
Продължих опитите само със светломера на зенита. Това е 6 ватовата луничка.
Прикачен файл:
6W.JPG
Тази е 12 ватовата
Прикачен файл:
12W.JPG
Според показанията му 3 ватовата свети повече от 4 ватовата, а 6 и 12 ватовите - почти еднакво. А не е така и не може да се вярва на тези опити. Трябва да чукнете на файла, за да се отвори, за да видите всички показания.
Прикачен файл:
Svetlomer.gif
MamaMy - майстор
Вътре в уредчето при батерията има предпазител. Отвори го и го смени със същия. Пия и тоник. :-D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Как се измерва мощността на лед лунички? Или А-W - как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: