Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MIRO_073 - майстор
marian1 написа:
За главен може да си сложиш предпазител Б-стандарт - за да сработва по бързо от главният в общото табло на входа - малко е по скъп, но спестява ходене и търсене на ключ от общото табло!
казва се с крива на изключване В
valerko - специалист
MIRO_073 написа:
marian1 написа:
За главен може да си сложиш предпазител Б-стандарт - за да сработва по бързо от главният в общото табло на входа - малко е по скъп, но спестява ходене и търсене на ключ от общото табло!
казва се с крива на изключване В
Това не го знаех. Не че нещо знам де! Взех днеска табло Макел, много добре изглежда, дори ми казаха, че е по-добро от Шнайдер. Взех и предпазители на тях пише, че са за крива С, става нали.
MIRO_073 - майстор
Става, ама апаратура не се купува без знания. Дано нямаш проблеми с тези предпазители Макел. Това е турска фирма, което изработва пасмасоеи изделия, ключове и контакти и други изделия от PVC, а не предпазители :-D
valerko - специалист
MIRO_073 написа:
Става, ама апаратура не се купува без знания. Дано нямаш проблеми с тези предпазители Макел. Това е турска фирма, което изработва пасмасоеи изделия, ключове и контакти и други изделия от PVC, а не предпазители :-D
Нееееее само таблото е Макел. Предпазителите са Шнайдер. Баси разликите в цените обаче....взех ги за 6,04 лв.бройката 10А, в съседния магазин цената беше 4,45 лв. казаха ми че тези от 4,45 били български правени в Пещера, докато до тях имаше оригинални като цената беше не помня колко, ама нещо от сорта на 9 лв. На мойте си пише Шнайдер, отстрани пише произведени в България, а също има надпис Марлен Жерен.
MIRO_073 - майстор
А друго какво пише С60N или Е61N А за Макел имат и предпазители. Поръчват си ги с тяхната марка и им ги правят в Китай
hidrazin - майстор
Ами то и Шнайдер у нас правят само бушони. :-D
:partyman:
valerko - специалист
MIRO_073 написа:
А друго какво пише С60N или Е61N А за Макел имат и предпазители. Поръчват си ги с тяхната марка и им ги правят в Китай

Е61N+ пише. Каква е разликата с другите?
MIRO_073 - майстор
Е61N са предпазители от така наречената серия на Шнайдер тип Domae. Серията включва и още няколко вида така наречените дефектнотокови защити или както е точно да се казва товаров прекъсвач на ток на утечка. Те са домашна серия и са изчислени за тези нужди. С60N е както са ти казали в магазина са така наречените индустриални предпазители. Изчислени са за по-високи критерии от към брой електрически и механични изключвания и разбира се са по-прецизни по ток.
imegogo - специалист
аз поставям chint мисля че цена/качество са добри какво е мнението ви за тях ?
Dzver - специалист
нещо средно между Елмарк и Шнайдер
ама последно време повече отива към Елмарк..

от 3 години работя само с GENERAL ELECTRIC и MOELLER - много съм доволен...

Тема "Новото ми ел.табло - моля за мнения и съвети." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: