Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lz1wvm - специалист
За СОТ винаги се предвижда резервно захранване.И то обикновенно е акумулатор 12 волта на подзаряд.Та стабилизатора за литиевата батерия трябва да взема напрежение от него.
Макар че вече няма нищо качествено,но от опит знам,че геловите оловните акумулатори издържат по-вече време на подзаряд,от литиевите батерии за телефони.А и без акумулатор за СОТ-а няма да мине.Така че може спокойно да си включи стабилизатора там.Дори имаше готови схеми за стабилизатори,дори и фирми,които предлагат китове за сглобяване,които могат да заместят литиевата батерия.Обикновенно са с LM317,което е достатъчно за захранване на телефона.Но при излъчването на телефона,консумацията на ток се повишава.Та за това писах,че стабилизатора трябва да е около 4-4,2 волта.Щото при консумация от страна на GSM-a при набиране на номерата,напрежението на стабилизатора *кляка*.А литиевата батерия,ако е читава държи ток....това е.
sirko - специалист
Аз ползвам nokia 1208 вече повече от година и работи без никакъв проблем, зарядното и батерията съм ги махнал, захранвам го от батерията на сота с един стабилизатор от 12dc -> 3.7dc и едно съпротивление 47кило м/у маса и третия пин за батерията така се лъже че е на 50% зареден.
Успех
kuger - майстор
Ето това ползвах. Направих си захранване 12V с буферна батерия. На телефона махнах батерията и подадох 4,2V от стабилизатор.
Ползвах го докато забравих за срока на картата, и изгорях с 20-тина лева в нея.
http://constructor.bg/shop/images/GCM_8_siemens_s.gif
На същото място имаше и схема за заряд на буферен акумулатор, но нещо не я намирам.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
kolev_k написа:
zmiori написа:
Телефона остава включен на зарядно но на 220в. /накак си по добре се държи/
Минали са 3 сименса през ръцете ми(не китайски,батериите-да).С оригиналните батерии всичко си е ОК.Но с вторите батерии(купешки,фабрични),като заредят,тел.изключва.Оригиналните имат диод към третата пластина,новите имат R.Там ли е причината или новите са на по-високо U,и сработва защита от повишено U?Доколкото знам литиево-йонни-те са на 3.6 и 3.7V. 0.1V да събаря телефона?!
Моделите на Сименс C35, M35 бяха оригинално с Ni-Mh батерии който позволяваха леко презареждане до 4,4-4,5V.
След 2, 3 години всички искаха да зареждат телефона когато си искат - Li-Ion батерии. Ама почнаха проблемите с изключването, защото Li-Ion батериите изключват на 4,2V. По-старите софтуери на GSM-ите не разпознаваха Li-Ion батериите, като се опитваха да ги заредят до 4,4-4,5V и естествено изключваха.
Имаше програмка за коригиране на нивата на включване, изключване и др. - голяма играчка падаше. Даже я намерих:
Прикачен файл:
C35.JPG
C35.JPG (94.52 KиБ) Видяна 1989 пъти
Здравейте! Искам да си направя дайлер от стар телефон но може би само с някои модели става. Първо пробвах с Нокиа 1208 но там първо трябва да се натисне едно копче за да се събуди телефона след това да се натисне цифрата за бързо набиране и след това зелената слушалка... реших че няма как да стане и пробвах с един Alcatel но при него е почти същото пак трябва да се събуди телефона преди да се задържи копчето за бързо набиране.. Ще се радвам някой ако ми обясни какво да правя или какъв телефон да търся който ще стане. Благодаря Ви предварително!
sirko - специалист
Точно с 1208 съм го направил аз, отиди му в настройките и го направи да не заспива, направи си бързо избиране със задържане на бутон и трябва да работи, запой му 2 жички да някоя цифра и ги вържи към реле или там квото ще ти звъни и си готов

Тема "GSM DIALER от стар телефон възможно ли е ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: