Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
boqn_zara - специалист
Eто малко инфо и от мен надявам се да ви е интересно :) :)
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0% ... 0%BD%D0%B5
ivanovbg - майстор
Нещо май почнахте да се побърквате с тези полета. Ми ние сме общо взето 4-5-то поколение електрифицирани. Дори и да имаше нещо вече сме се адаптирали. Китай може да са били развита култура, ама когато са мислили фънцуй не е имало ток. Ако имаше нещо вредно то не е в нискочестотния спектър, щъркелите до сега да са измрели. Нали си обичат стълбовете. А и там полетата са най силни, защото все някой харчи ток и жиците са по далече. Даже магнитния компас в мозъка им ни най малко не се разкалибрира.

PCL82, можеш ли да кажеш колко е напрегнатостта на полето на 1 сантиметър от жицата? А нали знаеш че намалява с квадрата на растоянието? Та на 2 см. е 4 пъти по малко,
на 4см. е 16 и така нататък.

Тези констатации подхождат за бгмама, а не за що годе технически форум.
PCL82 - майстор
Вече не помня какво бях мерил, ясно е,че е слабо. Ясно е, че тръбата е на 2см по-дълбоко от мостовака, отделно, че проводниците в нея са по близо един до друг.

Не твърдя, че е опасно и не искам да шашкам никого, просто споделям какво съм мерил и какво съм срещал. Но при всички случаи, когато нещо, може да се направи по-добре, без да коства много го предпочитам.
radius - майстор
VLADO66 написа:
Аз си оставям телефона далече,далече от главата през нощта,просто съм свидетел на инвалидизирането на една млада жена от целодневни разговори по GSM-а.
Тепърва ще разбираме за вредата електромагнитните вълни, но тази жена ми се струва, че е увредена заради самото говорене, а не от облъчването.
VLADO66 - майстор
radius написа:
VLADO66 написа:
Аз си оставям телефона далече,далече от главата през нощта,просто съм свидетел на инвалидизирането на една млада жена от целодневни разговори по GSM-а.
Тепърва ще разбираме за вредата електромагнитните вълни, но тази жена ми се струва, че е увредена заради самото говорене, а не от облъчването.
GSM-ите работят на същите честоти като микровълновите фурни и въпреки че са 2W продължителното излагане на тази мощност тъй да се каже изпържва мозъка.
KingLin - майстор
VLADO66 написа:
KingLin написа:
Доста се радвах на М-р Спасов, но това с Фън-шуй ме разби :lol: :lol: :lol: :lol: Досега не съм срещал индивид дето да си иска инсталацията според Фън-шуй, ама явно и такива ги има. А, иначе, само такива клиенти искам да ми се падат - повече изисквания = повече пари :weedman:
Х-м-м,когато китайците са имали развита цивилизация ние сме се замеряли с камъни :) По въпроса за електромагнитните полета има достатъчно доказателства за вредата им.Аз си оставям телефона далече,далече от главата през нощта,просто съм свидетел на инвалидизирането на една млада жена от целодневни разговори по GSM-а.
Владо, не си ме разбрал. Не споря за вредата, а за вманиачените хорица, които биха си проектирали ел. инсталацията по Фън-шуй. Не съм невролог или мозъчен хирург и за това се въздържам от мнение за конкретната вреда, но съм привърженик на предпазването, макар и в нашето ежедневие да е почти невъзможно да го направиш на 100%. Факт е обаче, че от както ползвам хендсфри окото ме не ме боли (имам си проблеми с него). Но чак да си махна контактите около леглото едва ли...
vk - специалист
Мен пък най ми харесва да се работи с тези тръби на снимката по-долу. Произвежда ги "Полиприм-П" гр.Габрово. И после с лекота се вкарва ПВ-A2. Има си и дъги и други елементи за свързване на тръбите. Много качествено става - прави гладки тръби ф16, Тънкостенни са (1мм), лесно се покриват от мазилката.
Изображение
boqn_zara - специалист
Аз съм работил с тях знам ги.Във Великобритания масово се изпозват подобни.И става като фабрична инсталацията. :-D
bridge - специалист
Инсталацията се изпълнява с ПВВ-МБ1 кабел в горфирани тръби.
ПВВ-МБ1 ли е т.нар мостов кабел?
fikata - майстор
Да
Плосък инсталационен проводник, Cu-жила, PVC-изолация, PVC-обвивка

Тема "ПВВ-МБ1 кабели - качество на инсталацията?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: