Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lz1wvm - специалист
Надявам се накрая да си ме разбрал за какво водихме тоя диалог :) но утре ще звънна в БСМ да ги питам за подробности ,че ми стана интересно .Благодаря за вниманието все пак!
Преди да даваш съвет, вземи се ограмоти малко технически.
И не пиши празни приказки,ами чети и мисли,какво ти пишат съфорумците. :partyman:
valentino76bs - майстор
lz1wvm написа:
Надявам се накрая да си ме разбрал за какво водихме тоя диалог :) но утре ще звънна в БСМ да ги питам за подробности ,че ми стана интересно .Благодаря за вниманието все пак!
Преди да даваш съвет, вземи се ограмоти малко технически.
И не пиши празни приказки,ами чети и мисли,какво ти пишат съфорумците. :partyman:
И къде и на кой съм дал съвет мистър всезнайко,ориентирай се към говорилнята с тези спамове не си ми нужен !
valentino76bs - майстор
Nimi написа:
valentino76bs написа:
Сложих по един резистор в паралел на едната/P7 и GND/ и другата зона/P8 и GND/ и сега работи .....като типа на линията е EOL.
Осъществил си последователно свързване а не паралелно!!!!!!! Това е то EOL :wink:
Прикачен файл:
304v9ug4yx97kmq.jpg
Това съм направил.Ако е последователно само за Z7 и Z8 явно самата опция ЕОЛ пресвързва н.з. контакт на тампера вътре в самата платка и на клавиатурата
Minkov - специалист
valentino76bs написа:
....
И къде и на кой съм дал съвет мистър всезнайко,ориентирай се към говорилнята с тези спамове не си ми нужен !
Въх, как го закова ....
Бе той не ти е нужен, ама като не можеш да си напишеш въпросите, как искаш да получш отговори?
И за да не изпадаш в безмислено дъъъългописие, нека те светна малко: След като не владееш елементарен БЪЛГАРСКИ правопис (а явно и не искаш да се научиш), вместо да тарашиш клавиатурата за клавиша с точка (с която се определя края на изречението), просто натисни онзи, големия клавиш ENTER, дето се вижда отдалеч. По този начин четящия ще се ориентира по-лесно к'во прайш: дали описваш нещо, дали му се караш, дали му даваш акъл или пък го питаш (за последното натисн калвиша "?").

И не се прай на регулировчик, оставяй хората да се ориентират сами. Щот ако не друго, днешните регулировчици поназнайват както български, така и някой чужд език, ама ти не си от тях.
valentino76bs - майстор
Ама тебе пък кой те пита кой номер гащи носиш като нямаш какво да кажеш по темата просто я подминаваш!
gl.iliev - помощник
Здравейте, искам да направя запитаване за тази аларма, тъй като смятам да монтирам същата. Доста изчетох и разбрах много неща. Смятам да използвам обемни ПИР датчици SWAN QUAD -> http://insas-bg.com/uploaded_files/1375355392.pdf . Ще използвам 6 обемни ПИР датчика и 2 мук за врата. Въпросите ми са следните: Схемата на свързване на обемните ПИР датчици с централата тази ли ще е ? - http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?i ... 78659j.jpg , също съм си определил, че ще имам един МУК-закъснителен, ПИР - последващ, МУК и 5бр ПИР - моментални, ще ги разпределя на 3 4 зони като предполагам че мога да вържа по няколко датчика заедно на една зона. на Z7 се свързва темпера, така поне разбрах, а за Z8 не разбрах дали трябва да го вързвам към клавиатурата, която и тя има контакт Z8. Също тази работа с резисторите нещо не мога много да я хвана ако може да ми е разясните и аз трябва ли да ползвам резистори?? Към тази централа може ли да се върже допълнотелна сирена и към кой изходи ще стане???
valentino76bs - майстор
Прекрасна аларма е и БСМ са много точни каквото те интересува можеш да питаш техника им!
Може и със съпротивления може без ,но направи тази двойно балансираната схема!
gl.iliev - помощник
Благодаря за отговора. Значи тази схема която съм направил ще работи така ли? А къде мога да го намеря този техник на BSM? Интернет? Телефон? Аз съм от Пловдив, и имам малки питания по тая аларма и ако имат в Пловдив техник към който да се обърна с няколко въпроса ще е много добре.
lz1wvm - специалист
valentino76bs написа:
Прекрасна аларма е и БСМ са много точни каквото те интересува можеш да питаш техника им!
Може и със съпротивления може без ,но направи тази двойно балансираната схема!
И какво им е прекрасното. :idea:
valentino76bs - майстор
Харесвам много перления бял цвят в който е боядисана кутията!

Тема "Алармена система BSM Home 6" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: