Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kuger - майстор
iliya_i написа:
cerebral написа:
А има ли чалъм да си пусна втори приемник без да пускам втори кабел от чинията ?
Има
http://www.vga-sat.com/e-shop/?193,2-wa ... r-pss-2101
Слагаш двупортов (или колкото ти трябват) сплитер на кабела от антената и разклоняваш към двата (или повече) приемници.
Като купуваш сплитер - да е с честотен диапазон поне до към 2400 - 2500 MHz.
Има, ама друг път!
Ще обясниш ли на хората как ще срещнеш напреженията от двата приемника при хоризонтална /при единия/ и вертикална /при другия/? Когато и двата приемника работят?
Решението е:
1.Един приемник, един конвертор, и сплитер след него /при условие, че приемника има RF изход. Тогава захранваш две ТВ-та, но и двете приемат едно и също.
2.Двоен конвертор и два приемника. Тогава ТВ-тата са независими едно от друго.

пп: Нали не мислиш, че тия от БСК са балъци?
Chefo77 - майстор
Този сплитер се монтира СЛЕД приемника - по този начин двата телевизора гледат това, което приемника пуска. Системата работи с троен сплитер на вилата.
Ако сплитера се сложи преди приемника, на втория канал ще гледаш грънци.
А ако искаш 2 приемника вече, се слага специална джаджа на самата чиния и от нея тръгват два кабела.
kuger - майстор
Chefo77 написа:
Този сплитер се монтира СЛЕД приемника - по този начин двата телевизора гледат това, което приемника пуска. Системата работи с троен сплитер на вилата.
Ако сплитера се сложи преди приемника, на втория канал ще гледаш грънци.
А ако искаш 2 приемника вече, се слага специална джаджа на самата чиния и от нея тръгват два кабела.
Отговор №1 /за маркираното/.
Специалната джаджа е двоен, четворен и т.н. конвертор, според броя на приемниците се избират и изходите на конвертора.
пп: Добре е чинията да е 90 сантиметра, макар, че и тя при калпаво време не осигурява добър сигнал.
пп2: ХД приемниците нямат RF изход. Там свързването на две ТВ-та става през, примерно, едното на RGB, другото на HDMI, но трябва ТВ-тата да го могат.
Имаше някъде обяснено стъпка по стъпка настройките за втория приемник да не си месят сигналите и да не прекъсват... обяснението беше както е в менюто като за идиоти написано :)
velas - специалист
За целта е необходим stacker конвертор.
Купи си сателитен приемник next 18500 hd plus,на който можеш да вържиш втори приемник след него.Този приемник има и друго приемущество, ако го вържеш с интернет има фрее шеринг,където гледаш разкодирано много сателитни програми без да плащаш нищо. Ако искаш пълния пакет само за 5 лв на месец ти са разкодирани всички програми на булсата,но има едно условие трябва да платиш за 1 година което ти излиза 60 лв. Аз вече втора година ползвам тази услуга и съм много доволен.Няма ефект на замръзване на картината или нещо друго.При това ще ползваш и по хубав сателитен приемник.Има още едно нещо, ако имаш втори приемник можеш първият да го вържеш като сървър за да дава кодовете на втория приемник, който идва като клиент на вторият, на който също ще бъдат разкодирани програмите.Функцията се нарича homeshare и по принцип я има,но не съм я ползвал, защото нямам втори приемник.Приемника се връзва и по wi-fi мрежа ако искаш освен по кабел.При фрее шеринга кодовете вървят от Турски сървър и за това нищо не се плаща.Разкодирани са Hotbird 13 E ,Astra 19 E и Astra 23 E. А за булсаткома както споменах за 5лв и гледаш всичко на месец от пакета. Фрее шеринга го има само по принцип на турските приемници.Този приемник има и емулатор на кодове които идват с всеки нов ъпдейт на софта му на официалния сайт, както по принцип можеш и ти лично да ги въвеждаш актуалните кодове на кодировките.Долу съм пратил снимка на приемника

Прикачен файл

34286faed219.jpg
34286faed219.jpg (54.49 KиБ) Видяна 4871 пъти
Последна промяна от lz2jvc на вт юни 28, 2016 8:20 pm, променено общо 1 път.
djpatzo - специалист
Сплитер може да се постави преди двата приемника. Съответно с единичен конвертор на чинията. За целта обаче, трябва да се изключи волтжа на единия от приемниците, за да не насича. Лично съм го правил по този начин. Волтажа се спира от системното меню на приемника, LNB настройки. Паролата по подразбиране е 1234. Сплитера е обикновен, не знам колко Hz, но във Варна същите такива ги ползват и МСат, които са кабелна телевизия. По този начин, могат да се гледат различни неща и на двата телевизора. Успех.
Това което предложих на човека е най разумното,качествено и евтино предложение без съществени загуби от сигнал и сложни превключвания.А и спестява пари от месечни такси към булсатком като само за 5 лв. на месец гледа пълен пакет който мисля че реално струваше 24 лв., ако не са го намалили.Освен това не е вързан към тъпите им приемници, които за нищо не стават.Не се изисква карта а само минимален интернет от порядъка 10 кб са достатъчни за кодовете на булкрипта.За вторият приемник както казах не е необходимо втора такса както ако иска и трети да сложи, тъй като тях може да ги върже в домашната мрежа като клиенти на първия който ще бъде като сървър.Средствата за закупуване на един приемник са оправдани и са възвращаеми в бъдеще,ако решиш да ползваш тази услуга. Такъв приемник можеш да вземеш от порядъка някъде около 160 лв. ориентировъчно.Приемника може да използваш услугата и в чужбина пробвано и няма никакъв проблем стига както казах да има поне минимален интернет.Фрее шеринга също, който е отделно.Това булсаткома не може да го предложи. :lol:
AAsat - специалист
lz2jvc написа:
Това което предложих на човека е най разумното,качествено и евтино предложение без съществени загуби от сигнал и сложни превключвания.
Предложението за шеринг няма нищо общо с проблема за разпределяне на сигнала от конвертора към няколко приемника. Предложения начин ( от LNB out на единия приемник към LNB in на другия ) в общия случай е некоректен. И за приемане на сигнала на Булсатком също не е 100% коректен - може да се направи проба единия приеник да гледа БНТ а другия по това време да гледа VH1 за да се види че не става.
В по горните постове има описано какъв е правилния начин.
A сега последно колко са максимално допустимите допълнителни приемници че мойте станаха 3 + основния 4 т.е. имам нужда от още един приемник за който не е задължително да гледам различна програма искам да кажа че имаше някакъв чалъм на подвързване ама вървеше една и съща програма на двата приемника а аз не мога да съм в 2 стаи едновремено така че не ме бърка това.... т.е. когато ползвам единия не ме бърка че на другия е същата програма

Тема "Разклоняване на сигнал от Булсатком" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: