Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fikata - майстор
Бирки, бирки... При мен друго не минава.
А и с бананки също става ... :-D
skat - специалист
stancho123 написа:
20W е.Като го отворя вътре какво да очаквам?
Просто този датчик е вързан към фазата и трябва да го откача или не е толкова просто?
Колега, понеже виждам, че не си получил отговор на въпроса си, да се включа и аз. Моят проблем беше обратния на твоя - аз имах чист прожектор и го включих към външно PIR-че, да ми светва като забележи движение нощно време, та случайно съм запознат със схемичката. Точно толкова просто е, както си го написал: нулата се вързва към прожектора и датчика, а фазата влиза в датчика и излиза към прожектора от релето, което е в него. Обикновено стандартът е:
НУЛА - син кабел, общ за детектора и прожектора;
ФАЗА - кафяв кабел, влиза в датчика;
КОМУТАЦИЯ - червен кабел - подава фазата към прожектора, когато датчикът сработи;

Значи трябва да оставиш двете кабелчета, които идват от прожектора, другото режеш и хвърляш.

Като си купиш фоторелето, пак пиши и ще го вържем.

Запази PIR-a, отделно цените му почват от 15-20 лева.
stancho123 - специалист
Много благодаря за това което написа, но за по сигурно ще те помоля да обясниш по снимките кое да режа и кое да свързвам.
На мен от датчика два сини кабела ми влизат в нещо метално, може би захранване не съм сигурен.
Ето снимки:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Много благодаря предварително!!!
:partyman:
skat - специалист
Режи всичко, което отива към ръждясалата гайка, двете сини (виж стрелките) са за прожектора. Синята от захранващия кабел остави вързана както си е, кафявата от кабела вържи с другата синя. Черната и червената не пипай.
Включи го на 220V, трябва да светне

Прикачен файл

led.jpg
led.jpg (104.18 KиБ) Видяна 3064 пъти
stancho123 - специалист
Свързах и изолирах кабелите добре, затворих го и го пробвах работи си.Благодаря много.
http://ultra-led.bg/product.php?ProductID=34867
Мисля да взема това фотореле, видях че си в час с нещата, може ли да ми кажеш как да го свържа към прожектора?
skat - специалист
пример
Прикачен файл:
led_photo.jpg
lov - майстор
Връзването му е по същия начин както беше вързан датчика за движение. Само дето трябва да се види по схемата кой цвят за какво е. Като го вземеш снимай упътването със сигурност ще има схемичка или поне обозначения по цветове.И ако не се справиш сам ще помогнем.
stancho123 - специалист
Ще се справя, а да питам тия релета водоустойчиви ли са?Защото ще седи върху прожектора отгоре.Ако някой има информация... :?
boqn_zara - специалист
Не мисля,че са влагозащитени поне не пише по тях какво IP са .
lov - майстор
Ползвах на скоро едни подобни но не си спомням кое производство са. Това бялото калпаче обхваща цялата конструкция и има поличка на долу. Стои като обърната чаша. Всъщност май си ползват готова матрица за леене на някакви чаши. Та така направената конструкция няма никакъв проблем да си я вали дъжда и могат да се монтират на открито. А на това ми се вижда че както е направено само ще събира водата в него. Измисли някоя прозрачна чаша да го захлупиш от горе и си готов. Не се опитвай да го херметизираш с разни силикони. Става по зле. Щото освен че може да кондензира ако влезе вода там си и остава.

Тема "Може ли да се преправи лед прожектор с датчик на обикновен.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: